Campionate

Mircea Lucescu, provocat de antrenorul lui Șahtior, după Supercupa câștigată cu Dinamo Kiev: „Rezultat nedrept” » Replica românului

+5 Foto
„Il Luce” a cucerit primul trofeu la nici o lună de la semnarea contractului.

Articol de Daniel Scorpie  —  marţi, 25 august 2020

Dinamo Kiev, formația lui Mircea Lucescu, a câștigat Supercupa Ucrainei, după o finală cu Șahtior, scor 3-1. „Il Luce” a cucerit primul trofeu la nici o lună de la semnarea contractului. 

Mircea Lucescu i-a răspuns lui Luis Castro, antrenor lui Șahtior, care a declarat că rezultatul e o mare nedreptate, și a explicat cum a gândit meciul cu Șahtior: „Echipa tehnică a întâlnit echipa organizată, iar cea din urmă a învins. Meciul a fost bun, în ciuda vremii potrivnice (n.r - a plouat torențial). Ne-au lipsit câțiva oameni de bază, însă cei care i-au înlocuit au făcut un joc de echipă, s-au sacrificat și am reușit să cucerim trofeul".

Mircea Lucescu: „Finala se câștigă, nu se joacă"

Întrebat la conferința de presă cât de important a fost aceast succes contra fostei echipe, Il Luce a declarat: „Finala nu se joacă, finala se câștigă. Dacă nu învingi, atunci e foarte trist. Băieții s-au pregătit bine, am analizat Șahtiorul în detaliu și am reușit să le neutralizăm toate punctele forte. Le urez însă noroc în Ligă, pentru că tuturor ne trebuie în cupele europene. Și noi ne pregătim pentru Ligă și sper să mai recuperăm din accidentați".

Șahtior se simte nedreptățită

„Adversarul practic nu a vrut să atace. A avut trei ocazii - trei goluri. Într-adevăr, nu am reușit să ne construim multe ocazii. Trebuie să acceptăm această nedreptate, un rezultat care nu a corespuns jocului. 

Nu am jucat și nu voi juca niciodată împotriva unui antrenor. Echipa mea joacă împotriva unei echipe. Domnul Lucescu e un personaj extrem de respectat în Ucraina, pentru ce a făcut la Șahtior. A fost o plăcere să îl cunosc”
- Luis Castro, antrenor Șahtior

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.