Liga 1

FCSB. EXCLUSIV Ilie Stan, amintiri din perioada în care a lucrat cu Gigi Becali: „Băi Iliuță, hai să facem ceva să trecem peste ele”

Ilie Stan a lucrat cu Gigi Becali în sezonul 2011-2012

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 29 august 2020

Ilie Stan (52 de ani), fost antrenor la FCSB, în prezent pe banca divizionarei secunde SCM Gloria Buzău, a fost invitat vineri la GSP Live, unde a dezbătut subiectele de actualitate din fotbalul românesc. 

Tehnicianul poreclit „Iliesta” în perioada în care o antrena pe FCSB a făcut o comparație între nivelul actual al fotbalului românesc și cel existent în urmă cu 9 ani, când i-a pregătit pe roș-albaștri timp de 6 luni. Ilie Stan a dezvăluit și dialogul pe care l-a purtat cu Becali în momentul în care a fost instalat:

„Nivelul e mai scăzut. Îmi aduc aminte ce îmi spunea Gigi când am luat eu echipa: «Băi Iliuță, sunt cinci echipe cu care mă bat la campionat, hai să facem ceva să trecem peste ele»! La Steaua trebuie să te bați pentru primul loc, nu pentru locul 10.

Era CFR, era Dinamo, era Vaslui, era Rapid. Am reușit să ne batem la titlu cu CFR și am terminat pe locul 2. Și ce antrenori erau: Răzvan Lucescu la Rapid, Ciobotariu la Dinamo. Erau echipe mult mai puternice, cu jucători mult mai valoroși”, a declarat Ilie Stan, la GSP Live. 

Ilie Stan a antrenat FCSB între octombrie 2011 și martie 2012, conducând echipa în 22 de partide. În acel sezon, a calificat formația roș-albastră în primăvara Europa League. Printre cele mai importante victorii ale sale se numără un 3-1 cu rivala Dinamo și un succes european electrizant, 4-2 cu Maccabi Haifa.

Citește și alte știri de actualitate: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.