Liga 1

EXCLUSIV Cel mai tare transfer din fotbalul românesc! „Am semnat și mi-a dat un vițel! A negociat fratele tatălui, care era mai șmecheraș”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 28 august 2020

Fost internațional, în prezent analist sportiv, Gabi Balint, 57 de ani, a acceptat invitația directorului Gazetei Sporturilor, Ovidiu Ioanițoaia, de a participa la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” de pe GSP.RO.

Acesta a vorbit despre Jean Pădureanu, fost președinte al celor de la Gloria Bistrița, cel care l-a transferat într-un mod inedit de la Luceafărul București în 1978.

"Nea Jean a avut o mare influență la Bistrița și trebuie să-i mulțumesc și lui. El a făcut foarte multe pentru mine. M-a luat de la Sângeorz-Băi pe un vițel. În loc să vorbească cu tata el a vorbit cu fratele lui geamăn. Tata era în Germania. Fratele tatălui meu era mai șmecheraș. Am semnat pentru Gloria Bistrița și le-a dat un vițel", a povestit Balint.

Fostul atacant și-a amintit și o întâmplare cu Pădureanu: "Nea Jean când veneau Sărbătorile de iarnă treceau pe la el o serie de oameni. Foști fotbaliști, antrenori... Toți aveau un pachețel. El a făcut multe pentru fotbalul bistrițean. Fără el n-ajungea Bistrița să joace în cupele europene sau să facă ce-a făcut. Acum fotbalul în Bistrița e unde e. Se încearcă, dar nu știu detalii".

"Mi-ar plăcea, să zicem la Bistrița, să facă cineva o Academie de fotbal și să mă implic. Eu nu-mi permit să fac ce-a făcut Hagi. N-am banii lui și nu mi-aș risca banii în fotbal. Pot să fiu de ajutor într-un astfel de proiect. Să conduc o școală, dar copiii nu prea mai fac sport, ca pe vremea noastră. Acum altele sunt tentațiile. Fotbalul de azi e pe televizor" 
Gabi Balint, fost internațional

CITEȘTE ȘI

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.