Handbal

Înapoi în Europa. După 6 luni de pauză, Turda și Constanța vor juca sâmbătă în European League

Cristian Ghiță revine cu Potaissa în cupele europene FOTO sportpictures.eu

Articol de Marian Ursescu  —  Friday, 28 August 2020

Potaissa Turda și Dobrogea Sud Constanța vor disputa meciurile din turul 1 preliminar al European League, fosta Cupă EHF. Sunt primele meciuri oficiale în România, din martie încoace

Sezonul european de handbal debutează sâmbătă, odată cu meciurile din turul 1 preliminar al European League, la masculin. Fosta Cupă EHF, a doua competiție ca valoare, are acum un alt format, după ce toate competițiile europene au fost "rebranduite" de forul european.

Potaissa Turda-HRK Gorica (Croația)/ sâmbătă, ora 18:00, direct turdanews.net

Turda și Constanța nu au mai jucat niciun meci oficial din luna martie. În urma condițiilor de distanțare impuse în România, echipele nu au avut dreptul să facă nici măcar amicale. Turda a organizat un turneu în condiții speciale, a învins Minaur Baia Mare și CSM Vaslui, dar va fi de ajuns pentru un debut european? Cel mai longeviv antrenor din Liga Zimbrilor, Horațiu Gal, aflat la al zecelea sezon consecutiv pe banca ardelenilor, nu a făcut prea multe schimbări în echipă în această vară. Două sunt noutățile Potaissei: portarul George Șelaru și interul dreapta Roman Zaccaciurin, ambii transferați de la Dunărea Călărași. Adversara turdenilor, HRK Gorica, este abia la a doua participare în cupele europene. La precedenta apariție, a fost eliminată din primul tur!

"Grupele Europa League este visul frumos pe care îl avem în acest moment, dar totul pas cu pas. Întâi să trecem de croați, iar dacă reușim, turul următorul ar fi echivalentul unei finale pentru noi. Dar să nu vorbim despre momnentul acela, să ne concentrăm pe cel prezent!", a declarat președintele Potaissei, Flavius Sâsâeac.

Dobrogea Sud Constanța-HC Victor (Rusia)/ sâmbătă, ora 18:30, Digi 3

Dobrogea Sud Constanța va întâlni echipa rusă HC Victor, vicecampioana Rusiei, formație care ar fi trebuit să joace în ediția trecută cu CSM București în sferturile "Challenge Cup". Meciurile au fost anulate însă din cauza pandemiei. Echipa pregătită de sârbul Djordje Cirkovici s-a întărit în această vară cu slovenul Alen Blazevici (Pick Szeged), turcul Onur Ersin (Beșiktaș), rusul Vitali Komogorov (Tatabanya) și muntenegreanul Igor Radojevici (Spartak Moscova). De partea cealaltă, HC Victor s-a întărit cu Inal Aflitulin (32 de ani) și Aleksandr Tatarințev (30 de ani), foști componenți ai naționalei Rusiei.

"După o pauză lungă, abia așteptăm să începem! I-am studiat pe ruși, au jucători foarte buni, dar suntem pregătiți și vrem să câștigăm. Va fi greu fără spectatori, asta e situația. Ne mobilizăm să facem un rezultat foarte bun înainte de deplasarea în Rusia", a declarat pivotul Zoran Nikolici. Rușii au ajuns la Constanța după un drum făcut cu avionul între Rostov și Istanbul și cu autocarul, din Turcia, până la Constanța. E aceeași variantă la care vor apela și "delfinii" peste o săptămână, la meciul retur.

Ciprian Șandru vrea să ajungă cu Constanța în grupele European League FOTO sportpictures.eu
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.