Europa League

Dovada că Universitatea Craiova s-a făcut de râsul Europei: Lokomotiv e a doua cea mai slabă echipă rămasă în cupele europene!

Craiova a fost eliminată din Europa League

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 28 August 2020

CS Universitatea Craiova a fost eliminată de Lokomotiv Tbilisi (Georgia), scor 1-2, în turul 1 preliminar al Europa League. 

Eșecul trupei lui Cristiano Bergodi va rămâne ca o pată neagră pe istoria clubului din Bănie, dar și pentru fotbalul românesc. Craiova a fost eliminată de Lokomotiv Tbilisi, o formație obscură chiar și pentru întrecerea internă din Georgia, nu doar pentru competiția din cupele europene.

De fapt, cel mai bun argument că Nistor și compania s-au făcut de râsul întregului continent joi seară e faptul că intre toate formațiile care au rămas în competiție, gruparea din Tbilisi e a doua cu cel mai mic coeficient.

Sub Lokomotiv mai există un singur club, indiferent că e vorba despre Champions League sau Europa League. Mai slabă decât cea care a scos-o pe Craiova e o echipă din Andora, numită Inter Club d'Escaldes. Coeficientul georgienilor e de 1.150, în vreme ce al celor din Andora de 0.566.

Topul celor mai slabe 10 formații rămase în cupele europene

CLUBCOEFICIENT
1. Inter Club d'Escalde0.566
2. Lokomotiv Tbilisi1.150
3-4. Coleraine (Irlanda de Nord)1.250
Bala Town (Țara Galilor)1.250
5. Sfântul Gheorghe (Moldova)1.350
6. Borac Banja Luka (Bosnia)1.375
7-9. Renova Dzepciste (Macedonia)1.475
Teuta Durres (Albania)1.475
Sileks Kratovo (Macedonia)1.475
10. Floriana (Malta)1.500

Posibilă adversară pentru FCSB

Lokomotiv Tbilisi ar putea da peste o altă grupare din România în turul 2 preliminar. FCSB va fi cap de serie și teoretic ar putea juca împotriva formației din Georgia. 

Tragerea la sorți pentru aceastăn fază a competiției va avea loc luni, în Elveția, iar meciurile din turul 2 se vor disputa pe 17 septembrie. Numele de evitat pentru trupa lui Toni Petrea sunt: Piast (Polonia), Osijek (Croația), Servette (Elveția), Aris Salonic (Grecia), IFK Goteborg (Suedia), ȚSKA Sofia (Bulgaria)

VIDEO Match preview: Craiova - Astra

Citește mai multe știri din Europa League:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.