Liga 2

S-a încheiat prima etapă din Liga 2! Rezultatele integrale + clasamentul actualizat

Prima etapă a Ligii 2 s-a încheiat astăzi cu meciul Petrolul - Farul 1-2, decis în prelungiri de golul lui Cosmin Bîrnoi.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 01 septembrie 2020

Prima etapă a Ligii 2 s-a încheiat astăzi cu meciul Petrolul - Farul 1-2, decis în prelungiri de golul lui Cosmin Bîrnoi.

  • Șase persoane din cadrul clubului FC U Craiova 1948 au fost depistate pozitiv cu COVID-19 săptămâna precedentă. Meciul oltenilor cu Ripensia, care ar fi trebuit să aibă loc sâmbătă, de la ora 15:30, va fi reprogramat;
  • Meciul dintre Metaloglobus și Pandurii Tg. Jiu, programat sâmbătă, la ora 11:00, nu s-a mai disputat, după ce gorjenii nu au făcut deplasarea. Aceștia au avut 7 jucători testați pozitiv pentru COVID-19, iar alte două teste neconcludente;
  • În fiecare etapă a acestui sezon, o echipă va sta, ierarhia cuprinzând 21 de formații. În prima rundă, CSM Reșița a fost cea care nu a jucat.

Clasament Liga 2:

REZULTATELE DIN PRIMA ETAPĂ:

Petrolul - Farul 1-2

Aerostar Bacău - U Cluj 0-1

CSM Slatina - Dunărea Călărași 0-1

Comuna Recea - Csikszereda 0-1

ASU Poli - CS Mioveni 0-0

Unirea Slobozia - Turris Tr. Măgurele 1-0

Gloria Buzău - Concordia Chiajna 1-1

Viitorul Tg. Jiu - Rapid 1-3

  • Au marcat: Paraschiv pen. 58 / Sefer 8, Hlistei pen. 64, Benzar 90+5
  • Statistici, AICI
  • TV: Digi Sport 1, Telekom Sport 1, Look Plus

Schimbări pentru noul sezon de Liga 2

FRF a schimbat modul de desfășurare în Liga 2. A introdus play-off și play-out, dar, spre deosebire de Liga 1, nu va apela la înjumătățire! Federația a anunțat că se va disputa un singur joc, fiecare cu fiecare, deci 20 de etape în sezonul regular, după care se va intra în play-off și play-out, copiindu-se practic modelul care există în Liga 1 încă din 2015!

Primele 6 echipe, cele care vor accede în play-off, își vor păstra punctele întregi, care se vor adăuga celor pe care le vor acumula pe parcursul celor 10 etape, fiindcă în play-off se va juca tur-retur! Același lucru va fi valabil și în play-out, ultimele 15 grupări vor rămâne cu punctajul acumulat în campionatul normal. Se vor face apoi două serii, dar aici se va disputa un singur meci direct, nu tur-retur.

Din Liga 2 vor promova direct primele două clasate, iar ocupantele locurilor 3 și 4 vor susține meciuri de baraj, tur-retur, cu pozițiile 13 și 14 din play-out-ul Ligii 1. Din Liga 2 vor retrograda ultimele două clasate din cele două serii de play-out, iar cele care vor fi antepenultimele vor disputa un baraj, tot în dublă manșă: cine câștigă rămâne în liga secundă, cine pierde va retrograda în Liga 3.

Citește mai multe știri din Liga 2:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.