Liga 1

Sănătatea, motivul retragerii lui Gică Hagi de pe banca Viitorului? Cornel Dinu: „El e un om care s-a consumat incontestabil”

Cornel Dinu a oferit o nouă perspectivă asupră pasului în spate făcut de Gică Hagi, care a renunțat la începutul acestei luni la funcția de antrenor al Viitorului pe care o ocupa din septembrie 2014

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 01 septembrie 2020

Cornel Dinu, 72 de ani, a oferit o nouă perspectivă asupra pasului în spate făcut de Gică Hagi, 55 de ani, care a renunțat la începutul acestei luni la funcția de antrenor al Viitorului, pe care o ocupa din septembrie 2014.

„Hagi nu avea răbdare vizavi de antrenor atât timp cât el era totul acolo. Era omul care se consuma de la 8 dimineața până la 11 seara. Hagi e cam singurul care dă înapoi fotbalului ceea ce fotbalul i-a dat lui. E un caracter foarte frumos, e temperamental. Absența lui de acolo este exact ca vorba aceea: «Când pisica nu-i acasă, șoarecii sunt pe masă».

Hagi știa să facă pregătire, avea atitudine. Aduceți-vă aminte cum ardea pe marginea terenului. Ceva se petrece cu el. Sper să nu fie ce am auzit, să aibă și el, săracul, un moment de decădere. Poate să aibă o anumită suferință medicală. Îi doresc numai sănătate”, a declarat Dinu la TV Telekom Sport.

Cornel Dinu, detalii despre retragerea lui Gică Hagi de la Viitorul

A urmat un dialog în studioul TV între legenda dinamovistă, moderatorul Silviu Tudor Samuilă și fostul arbitru internațional Cristi Balaj.

  • Moderatorul Silviu Tudor Samuilă: „Ați auzit de așa ceva?”
  • Cristi Balaj: „Și eu am auzit la un moment dat o discuție, dar nu cred”
  • Moderatorul Silviu Tudor Samuilă: „O suferință?”
  • Cristi Balaj: „Nu, nu, e oboseală”
  • Cornel Dinu: „El e un om care s-a consumat incontestabil, teribil. Mai ai nevoie de o relaxare. Să vedem, dacă e vorba de asta e foarte bine”
  • Moderatorul Silviu Tudor Samuilă: „Să sperăm că nu e vorba de altceva”
  • Cornel Dinu: „Eu am trăit acest aspect și-l înțeleg foarte bine. Când am văzut că cei cu care încerc să continui performanța în fotbal nu sunt pregătiți, am cedat. Am un consum care mi-a ajuns până peste cap”

Hagi a renunțat la funcția de manger general pe care o ocupa la Viitorul din septembrie 2014. Acesta a rămas în continuare conducătorul clubului Viitorul, iar antrenor a fost numit Ruben de la Barrera. Cea mai mare performanță obținută de „Rege” ca antrenor al formației din Ovidiu a fost titlul de campion din sezonul 2016-2017.

Rezultatele lui Gică Hagi cu Viitorul, în toate competițiile (244 de meciuri):

  • 111 victorii
  • 55 de remize
  • 78 de înfrângeri

De asemenea, sub comanda lui Hagi, care era până în momentul plecării cel mai longeviv antrenor din Liga 1, Viitorul a câștigat un titlu (2017), o Cupă (2019) și o Supercupă (2019).

Citește mai multe știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.