Europa League

Presa din Cehia a prezentat-o pe FCSB drept: „Fosta Steaua București, câștigătoarea Cupei Campionilor Europeni din 1986”

Dacă trece de sârbii de Backa Topola, FCSB va juca în turul 3 preliminar din Europa League cu Riteriai (Lituania) sau Slovan Liberec (Cehia). Cehii sunt favoriți cerți în duelul cu Riteriai.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 01 septembrie 2020

Dacă trece de sârbii de Backa Topola, FCSB va juca în turul 3 preliminar din Europa League cu Riteriai (Lituania) sau Slovan Liberec (Cehia). Cehii sunt favoriți cerți în duelul cu Riteriai.

  • Topola - FCSB se joacă pe 17 septembrie, în Serbia. Bucureștenii ar juca meciul din turul 3 preliminar pe teren propriu.

Publicaţia idnez din Cehia a analizat-o pe FCSB, pe care o consideră continuatoarea Stelei și implicit câștigătoarea Cupei Campionilor din 1986, amintind despre victoriile roș-albaștrilor din ultimii ani cu formațiile din Republica Cehă.

„Anul trecut, a eliminat-o pe Mlada Boleslav în turul trei preliminar. După un prim joc fără goluri la Giurgiu, cu un minut înainte de finalul manșei secunde, Panțîru a decis calificarea în favoarea românilor. În anii precedenți, Sparta și Plzen au evoluat contra lui FCSB în runda preliminară a Ligii Campionilor, ambele echipe cehe fiind eliminate. 

În toamna anului 2007, Slavia a întâlnit-o pe Steaua la debutul său în grupele Ligii Campionilor. A câștigat cu 2-1 acasă și a remizat, scor 1-1, pe vechiul stadion Steaua, din București. FCSB este fosta Steaua București, câștigătoarea Cupei Campionilor Europeni din 1986

Idnez

Slovan Liberec, amintire de neuitat

Sloban Liberec a avut 3 manșe eliminatorii cu formațiile din România. Le-a pierdut pe toate, dar una a rămas în istorie. În preliminariile Europa League din sezonul 2009/2010, Dinamo reușea o „remontada” de senzație. 

„Câinii" au pierdut prima manșă cu 0-3 la masa verde, după ce fanii au invadat terenul, dar au revenit în retur și s-au impus după un meci de-a dreptul dramatic, câștigat în urma loviturilor de departajare. Totodată, acel sezon a consemnat și ultima apariție a lui Dinamo în grupele unei competiții europene.

Rezultatele lui Slovan Liberec împotriva echipelor românești:

  • 09/10, EL, Dinamo București - FC Slovan Liberec 0-3/ 3-0;
  • 12/13, UCL, CFR Cluj – Slovan Liberec 1-0 / 2-1;
  • 14/15, EL, Astra Giurgiu – Slovan Liberec 3-0 / 3-2.
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.