Liga 1

Eroarea care a produs panică în familia unui fost jucător al Stelei » Anunțat mort și confundat cu un fotbalist cu același nume!

Dragoș Cojocaru, în timpul interviului acordat Gazetei în 2012. FOTO: Alex Nicodim

Articol de Remus Dinu  —  miercuri, 02 septembrie 2020

„Adevărul este unul singur. Dragoș Cojocaru, cel care a jucat la Steaua...trăiește. Eu sunt semnatarul acestor rânduri”. E doar o mică parte din scrisoarea sosită nu cu mult timp în urmă la redacția Gazetei Sporturilor.

Contextul hârtiei găsite în corespondența ziarului? La finalul lunii iulie, mai multe site-uri, precum și pagina oficială de Facebook a celor de la CFR Cluj, au anunțat decesul fostului jucător Dragoș Cojocaru, cel care a jucat sezoane bune în „Gruia” în anii '70.

Confuzia a intervenit în momentul în care fostul fotbalist al CFR-ului a fost încurcat cu un alt Dragoș Cojocaru, fost la Steaua București, jucător care a împărțit vestiarul, printre alții, cu legenda Emeric Ienei! 

Contemporani în fotbalul românesc al anilor '60-'70, cei doi Dragoș Cojocaru au fost confundați decenii mai târziu: CV-urile celor doi s-au întrepătruns, iar fotografia fostului stelist a fost folosită la unele știri care prezentau moartea CFR-istului Dragoș Cojocaru. 

Dragoș Cojocaru I și Dragoș Cojocaru II

Liviu Manolache, statisticianul Gazetei, a elucidat în doi timpi și trei mișcări regretabila eroare apărută în presă. Născut în 1944, Dragoș Cojocaru II a evoluat pentru Voința Oradea, Dinamo Oradea, Crișul Oradea, Olimpia Oradea, CFR Cluj și ISCT.

A încetat din viață la finalul lunii iulie și a fost confundat apoi cu Dragoș Cojocaru I (născut 1936), fotbalist la Steagul Roșu, Știința Cluj, Progresul București sau Steaua. El s-a retras devreme din fotbal, la 28 de ani, iar acum trăiește la Brașov. 

111 meciuria strâns în prima ligă a României fostul stelist Dragoș Cojocaru I

125 de partidepe prima scenă a acumulat și Dragoș Cojocaru II, fostul jucător de la CFR Cluj

„Chiar și azi primesc afronturi, inclusiv de la amici”

La domiciliul din Brașov l-a găsit și apelul reporterilor GSP. Jumătate amuzat, jumătate indignat, Dragoș Cojocaru I, acum în vârstă de 84 de ani, a relatat spaima trasă de apropiații săi, care, îngrijorați după apariția știrilor nefaste, l-au asaltat cu apeluri și mesaje.

„A fost o greșeală regretabilă. Ienei a rămas extrem de surprins când a auzit, dar mai multe afronturi a înfruntat soția. Lucrurile nu s-au limpezit. Chiar și astăzi primesc afronturi, inclusiv de la amici, care vor să facă o glumă din chestiunea aceasta.

Pare-mi-se că, la CFR Cluj, a existat pe vremuri un Dragoș Cojocaru, dar eu n-am auzit de un asemenea personaj. El a decedat, dar confuzia făcută s-a întins și lucrurile au fost denaturate, s-a folosit fotografia mea”, a mărturisit fostul fundaș al Stelei.

„Nimeni nu pleacă din viață...viu” 

La 84 de ani, Dragoș Cojocaru se pregătește să-și lanseze o nouă carte, cea de-a 27-a scrisă după ce a renunțat la cariera de jucător. Titlul ei e ușor ironic, mai ales dacă ne raportăm la încurcătura iscată în această vară: „Nimeni nu pleacă din viață...viu”

Momentan, pandemia de coronavirus i-a dat planurile peste cap: „Lansarea încă n-am făcut-o, având în vedere condițiile date. Să vedem cum va evolua treaba asta cu pandemia, dar deocamdată m-am abținut, deoarece doar un pâlc foarte mic de prieteni s-ar fi prezentat la lansare”.

Scrisoarea primită la redacție și un exemplar al noii sale cărți

Alte titluri ale autorului Dragoș Cojocaru: 

  • „Viața în serpentine”;
  • „Ziua cu mai multe nopți”;
  • „Mitu lu' Mitu”;
  • „Zamfira. N-a fost să fie!”;
  • „Apolzan, fotbalist de legendă”;
  • „Hai acasă, Daria!”;
  • „Sub pecetea păcatului”;
  • „România sub hipnoză”
  • În 2012, Dragoș Cojocaru acorda un amplu interviu Gazetei Sporturilor, în care povestea cu lux de amănunte decizia de a renunța la fotbal în detrimentul unei cariere în avocatură. Citește-l integral AICI!

VIDEO Patru decenii de când „Prințul din Trivale” a devenit „Voievodul Târgoviștei”

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.