Liga 1

EXCLUSIV Secretul sfâșietor al fotbalistului de la Steaua și Dinamo care și-a pierdut soția și picioarele: „Din cauza condițiilor din spitale, mi-a murit fetița la o lună”

Viorel Turcu

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 02 septembrie 2020

Viorel Turcu (60 de ani), fost campion în Divizia A cu FC Argeș, Dinamo și Steaua, a fost invitat în această dimineață la GSP Live, unde a făcut mai multe dezvăluiri răscolitoare din viața sa

Fotbalistul căruia i-au fost amputate ambele picioare în 2011 și apoi și-a pierdut soția în 2015, din cauza cancerului, a mai trecut printr-o dramă pe când avea doar 25 de ani. Viorel Turcu a povestit, pentru prima oară într-un dialog cu presa că, în tinerețe, pe când juca la Dinamo, și-a pierdut fiica în vârstă de o lună, "din cauza condițiilor din spital". Fata lui Turcu s-a îmbolnăvit în spital și a fost răpusă de pneumonie. 

7 meciuriși un gol pentru echipa națională are Viorel Turcu în carieră. În 1982, a jucat împotriva Argentinei lui Maradona, într-un meci amical pierdut la Rosario cu 1-0

„Viorel Turcu: „Bumbescu îmi spunea: «Sultane, dacă eram în locul tău, era deja buruianul pe mine»”

„Multă lume nu știe. Mi-a murit fetița, avea o lună. Din cauza condițiilor din spital, a făcut pneumonie. N-am vrut să mai stau la București, am plecat, am spus că Bucureștiul e cu ghinion pentru mine. Am plecat la Scornicești, unde am lucrat cu mulți profesioniști: Tache Macri, Ion Oblemenco, Bondrea și nea Gică Constantin. 

Acest om m-a readus pe linia de plutire, voiam să mă las. Mă băga în teren și nu atingeam mingea. I-am spus: «Nea Gică, te rog frumos, râde lumea că insiști cu mine! Nu mă mai băga!». El a avut încredere în mine și mi-a spus că o să-mi revin. Bumbescu îmi spunea: «Sultane, dacă eram în locul tău, era deja buruianul pe mine», a povestit Viorel Turcu, la GSP Live.

Moderator: Există, credeți, vreun rost în spatele a tot ce vi s-a întâmplat în viață? De ce vi s-au întâmplat toate lucrurile astea?
Turcu: Offff. M-am gândit și eu de multe ori. Știți că e întrebarea aia: "De ce mie, Doamne?". Mulți mi-au spus: "Bă, Viorele, ție îți dă Dumnezeu că poți să duci!". Băi, nu vi se pare că mi-a dat prea multe?! Nu vi se pare că nu mai pot?! Nu știu cum, dar m-a întârit totul. Am trecut peste toate. E vorba aia, să faci din imposibil posibil. Nu știu. E peste puterea mea de înțelegere. 

Viorel Turcu a fost campion cu 3 echipe

Viorel Turcu a fost de trei ori campion al României, cu FC Argeș (1979), Dinamo (1984) și Steaua (1987). Fostul atacant al Stelei şi al lui Dinamo a trecut prin mai multe momente de cumpănă. El și-a pierdut piciorul stâng în anul 2008, iar pe cel drept în 2011. A evoluat de-a lungul carierei pentru FC Argeș, Dinamo, Steaua, FC Olt Scornicești, UTA, Nistrul Chișinău și Szarvasi Vasas SSE

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.