Nationala

FINLANDA U21 - ROMÂNIA U21 1-3. Adrian Mutu, discurs de lider: „Acolo unde nu au ajuns cu picioarele, au ajuns cu inima!”

+36 Foto
România U21 a învins Finlanda U21, scor 3-1. Adrian Mutu (41 de ani) a debutat cu o victorie. FOTO: FRF.ro

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 04 September 2020

România U21 a învins Finlanda U21, scor 3-1. Adrian Mutu (41 de ani) a debutat cu o victorie pe banca naționalei de „tineret”.

„Ăsta era scopul, cele trei puncte. Am făcut un meci bun, a plouat o zi și jumătate fără oprire, am avut ceva probleme cu gazonul. Băieții au fost puțin timorați. Începuturile de joc au fost întotdeauna dificile pentru noi. Trebuie să eliminăm puțin tensiunea asta. Băieții știu bine ce au de făcut, am lucrat la antrenament. Le-am spus-o și la pauză, pe un ton calm, că trebuie să aibă încredere și să joace cu personalitate.

Nu pot să spun că mi-a fost teamă, știam că sunt foarte buni la fazele fixe, le-am spus să fie atenți la căpitanul lor de echipă. Știam asta, dar nu le puteam controla. Mă bucur că băieții au demonstrat că acolo unde nu au ajuns cu picioarele au ajuns cu inima. Au arătat o atitudine bună față de tricoul galben al naționalei. Nu am țipat la ei ca să îi cert, am făcut-o ca să îi încurajez. Nu vor auzi reproșuri niciodată din partea mea. Doar indicații tactice”, a declarat Adrian Mutu după meci. 

+36 Foto
Golul lui Olaru

Lui Mihăilă i-am spus să aibă răbdare. Le-am schimbat puțin poziția, atât lui, cât și lui Dennis Man. Așa au venit ocaziile de gol ale lui Man și golul lui. Ne-am creat multe ocazii de a marca după pauză. 

Trebuie să rămânem concentrați. Dacă iau cele 3 puncte și în Malta, le fac cinste

Andrei Vlad a avut intervenții cum trebuie să aibă. I-am spus că trebuie să mai lucrăm atunci când plecăm din zona 1, cu minge scurtă de la portar. E unul dintre cei mai buni portari din România și doar cu tupeu poate ajunge acolo unde își dorește
- Adrian Mutu

Clasamentul în grupa României U21:

Programul României U21:

  • 8 septembrie 2020: Finlanda – Ucraina, Irlanda de Nord – Danemarca, Malta – România
  • 9 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Finlanda, Ucraina – România, Malta – Danemarca
  • 13 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Ucraina, România – Malta, Danemarca – Finlanda
  • noiembrie 2020: Malta – Ucraina
  • noiembrie 2020: Ucraina – Irlanda de Nord, România – Danemarca, Malta – Finlanda

Citește și alte știri despre loturile naționale ale României: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.