Formula 1

FORMULA 1. „Nu a fost cel mai ușor” » Încă un pole pentru Lewis Hamilton, al șaselea din 8 curse

Lewis Hamilton în calificările de azi Foto Guliver/GettyImages

Articol de Luminița Paul  —  Saturday, 05 September 2020

Britanicul Lewis Hamilton, 35 de ani, a încheiat primul la Monza, reușind cel mai rapid tur de calificări din istoria F1, cu 0,069 secunde în fața coechipierului său, Valtteri Bottas

Al 94-lea pole position din cariera lui Hamilton, care îl transformă din nou în favorit pentru victorie mâine, în Marele Premiu al Italiei. El l-a devansat pe celălalt pilot de la Mercedes, Bottas, ambii plasându-se înaintea lui Carlos Sainz (McLaren) și Sergio Perez (Racing Point). Max Verstappen (Red Bull) s-a refugiat în linia a treia a grilei, alături de Lando Norris (McLaren). 

„Nu a fost cel mai ușor”, a suspinat ușurat Lewis la final. „Ați văzut cât de strâns a fost, era nevoie de un tur absolut curat. Valtteri a fost aproape, presând. Făcusem niște schimbări mari înaintea calificărilor și eram un pic stresat, dar totul a mers grozav”. 

Ferrari, out din Top 10

Niciunul dintre monoposturile Ferrari nu s-a clasat între primii 10, acolo unde anul trecut Charles Leclerc se impunea plecând din pole position. Acum, monegascul s-a poziționat pe 13, iar Sebastian Vettel doar al 17-lea, eliminat după prima sesiune a calificărilor. Germanul a făcut un prim tur, apoi a ieșit din nou pe traseu în ultimele minute, ajungând să fie blocat într-un meleu de mașini în spatele lui Ocon, fără posibilitatea de a-și îmbunătăți timpul. 

Clasamentul calificărilor în MP al Italiei

Citește și alte știri de F1

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.