Tenis

EXCLUSIV CTP, prima reacție după eliminarea Soranei Cîrstea: „Două lucruri nu înțeleg. Așa ceva nu se face!”

Sursă foto: Facebook @https://www.facebook.com/CTPopescu

Articol de Alexandru Barbu  —  sâmbătă, 05 septembrie 2020

Sorana Cîrstea (30 de ani, 77 WTA) a fost eliminată în turul 3 de la US Open de Karolina Muchova (Cehia, 24 de ani, 26 WTA), scor 3-6, 6-2, 6-7 (7). Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a identificat două momente cheie ale meciului pierdut de sportiva noastră.

„Nu înțeleg, din punct de vedere tactic, de ce la 6-3 în tie-break a procedat în acel fel. Avea de servit 4 mingi. În situația asta, regula spune că închizi ochii și servești de 4 ori cu primul serviciu, tare, la risc! Șansele să-ți intre una din 4 sunt considerabile. Iar dacă ți-a intrat, ori e as, ori e semi-as. Cel puțin, așa știu eu că se face într-o asemenea situație. Ea nu a procedat așa, a servit slab, moale. 

A mai avut o dată meciul în mână la 5-4, 40-40, când Muchova a returnat scurt, iar Sorana a venit în față și a trimis cât a putut de tare afară. N-am înțeles nici asta. Putea să pună o scurtă, una mediocră măcar, pentru că Muchova era aproape de linia de fund. De ce s-a năpustit în mingea aceea... iarăși, e o chestiune de tactică și chiar de tehnică. Trebuia să lovească mai controlat, nu atât de tare. Așa ceva nu se face”, a spus Cristian Tudor Popescu pentru GSP.ro.

Dezamăgire nu e, pentru că a făcut un meci mare, frumos. Ar fi putut la fel de bine să-l câștige. A lăsat o amintire frumoasă la US Open, a făcut două meciuri memorabile, cu Johanna Konta și Karolina Muchova, și poate fi considerat un turneu bun făcut de Sorana. La cum o văd eu, poate să mai joace în continuare câțiva ani tenis de prima 100 în lume
Cristian Tudor Popescu

Sorana Cîrstea, eliminată de la US Open

Sorana Cîrstea a arătat un mental de fier în fața cehoaicei Karolina Muchova, sportivă care pornea favorită certă înaintea partidei. Românca a judecat impecabil momentele-cheie, a salvat 7 oportunități de break ale adversarei și a lovit constant și precis cu forehand-ul. 

Totul până în finalul setului decisiv. Sorana a condus cu 6-3 în tie-break. A ratat 3 mingi de meci, pe fondul unui joc agresiv al cehoaicei, apoi a clacat complet. 

163.000 de dolaria câștigat Sorana Cîrstea pentru performanța de la US Open 2020. Dacă ar fi învins-o pe Muchova, și-ar fi asigurat un cec de 250.000 de dolari

Citește mai multe știri din tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.