Nationala

"Semne bune"

Articol de Ionuţ Petrişor  —  vineri, 28 martie 2008

Unul dintre cei mai buni "tricolori" în amicalul cu Rusia, Răzvan Cociş, spune că "naţionala" este pregătită pentru Euro

- Răzvan, 3-0 contra Rusiei, o formaţie calificată şi ea la Euro. Cum a fost?

- Cînd cîştigi cu 3-0 nu poate fi decît bine. Rusia e o echipă puternică, dar, sincer, m-a dezamăgit puţin pentru că mă aşteptam la mai mult. Însă asta nu diminuează cu nimic meritul nostru. Am făcut un joc foarte bun, iar rezultatul o dovedeşte.

"Împreună sîntem o forţă!"
- România a evoluat într-un nou sistem, 4-4-2, faţă de 4-2-3-1 folosit în preliminarii. S-a simţit diferenţa?

- Sistemul contează mai puţin. Important e că toţi ne-am făcut treaba şi am obţinut o victorie care ne dă moral înainte de Euro. 3-0 împotriva unei echipe calificate la turneul final e întotdeauna bine-venită.

- Mai sînt 72 de zile pînă la primul meci cu Franţa. Mai sînt lucruri de pus la punct în jocul nostru?

- Mai avem timp destul să ne pregătim aşa cum trebuie. Cel mai important este ca la vară să fim toţii în formă maximă. Sper să fim feriţi de accidentări, pentru că împreună sîntem puternici.

Fără teamă la Euro
- Ai urmărit jocul adversarelor de la Euro? Care ţi se pare cea mai periculoasă?
- Le urmărim aşa cum sînt sigur că şi ei ne spionează pe noi. E normal acest lucru. Indiferent de numele adversarelor, nu avem de ce să ne temem. România e o echipă matură şi puternică.

- S-a asemănat Rusia cu primul adversar de la Euro, Franţa?
- Rusia e puternică, dar Franţa este şi mai puternică. Nu e nevoie de asemenea comparaţii, nu ar fi bine pentru noi. Cu ruşii a fost un test important,însă un amical rămîne un amical. La Euro, alta va fi miza. E bine că am cîştigat, mai ales că nu începuserăm anul cum ne-am fi dorit, pierzînd în Israel.

- Cum a fost revenirea pe Ghencea?
- Mi-a plăcut atmosfera, lumea ne-a încurajat. E bine că suporterii şi-au dat seama că noi avem nevoie de ei, nu de apostrofări. Le mulţumim!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.