Liga 2

FC U Craiova. 3 lucruri după debutul în Liga 2: prima reacție a lui Adrian Mititelu, cum au trăit ultrașii golul din prelungiri + fotbalistul care i-a uimit pe toți

Csikszereda Miercurea Ciuc - FC U Craiova 1-1 // foto: Facebook @ FC Csikszereda

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 06 septembrie 2020

FC U Craiova 1948, echipa patronată de Adrian Mititelu, a debutat ieri în Liga 2, remizând pe terenul celor de la Csikszereda Miercurea Ciuc, scor 1-1.

La primul meci oficial în acest nou mandat de antrenor al lui Nicolo Napoli, Craiova a fost condusă mai bine de 80 de minute de Csikszereda, însă a reușit să revină în minutul 90+4, grație unui gol de generic marcat de Marian Anghelina din lovitură liberă. A fost un meci peste nivelul ligii secunde, cu ritm și multe faze de poartă.

3 lucruri interesante după debutul oltenilor în Liga 2:

1. Reacția patronului Adrian Mititelu imediat după meci

Adrian Mititelu, finanțatorul echipei, a ținut să își felicite formația, în ciuda faptului că FC U Craiova a plecat de la Miercurea Ciuc cu un singur punct. Determinarea oltenilor i-a plăcut lui Mititelu. „Un joc bun, felicit echipa pentru determinare! E un război lung, fiecare punct contează!”, a scris acesta pe Facebook.

2. VIDEO Peluza Sud '97 a sărbătorit la terasă golul egalizator

Golul de 1-1, venit în minutele de prelungire, i-a extaziat pe fanii Craiovei. Aceștia au urmărit debutul întârziat în noul sezon al favoriților la terase, pe ecrane gigant. Reușita lui Anghelina din final a fost primită cu entuziasm de ultrașii din Peluza Sud '97 Craiova, conform imaginilor postate pe facebook. „Forța Știința, ale! Sudul e mereu cu tine! Te va apăra, te va susține, va fi mereu cu tine!”, s-a auzit aseară în Craiova.

  • sursă video: Facebook @ Viața în peluză

3. Juan-Francisco Bauza, un fotbalist de urmărit

Juan-Francisco Bauza (24 de ani), o extremă dreaptă împrumutată la Csikszereda din Argentina, de la CA Colon, a atras atenția tuturor. Sud-americanul a jucat aseară atacant central și a făcut franjuri apărarea Craiovei cu raidurile sale. 

Tare pe picioare, cu o tehnică peste medie și plasament excelent, „decarul” gazdelor a fost cel care a deschis scorul, finalizând elegant o pasă lobată, iar apoi a continuat să iasă la rampă. Acesta a fost protagonistul unei ratări uriașe înainte de pauză, când a trimis mingea pe lângă poartă după ce l-a driblat cu finețe pe portarul Craiovei, însă prestația sa per total a fost una care a impresionat pe toată lumea. 

A fost cel mai bun fotbalist de pe teren, lucru remarcat și de comentatorii partidei de pe stadionul „Municipal” din Miercurea Ciuc, care se întrebau cum de gruparea din L2 a reușit să aducă un astfel de fotbalist. Bauza joacă în România sub formă de împrumut de la CA Colon din Argentina. El a venit în iarnă la Chikszereda, după un sezon în care a fost împrumutat în Polonia, la Gornik Zabrze. 

Juan Bauza // sursă foto: sol915.com.ar

100.000 euroeste cota de piață a lui Bauza, potrivit Transfermarkt. Argentinianul a marcat un gol și a oferit o pasă decisivă în 5 partide pentru formația de eșalon secund

Următorul meci al Craiovei va avea loc miercuri, 9 septembrie, pe teren propriu. Formația lui Nicolo Napoli va primi vizita Ripensiei, într-un duel aferent primei etape a Ligii 2. Meciul a fost amânat din cauza cazurilor de coronavirus care au lovit echipa patronată de Adrian Mititelu.

Clasament Liga 2:

Alte știri din Liga 2:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.