Tenis

Încă o româncă a câștigat pe zgura de la Praga » Andreea Mitu, primul trofeu în pandemie

Andreea Mitu și Lidia Morozova cu trofeele de al Praga FOTO Praga Open

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 06 September 2020

Andreea Mitu, 28 de ani, s-a impus duminică în turneul 125k de la Praga alături de Lidia Morozova cu care făcut pereche pentru prima dată în circuitul feminin

Jucătoarea de pe locul 137 WTA a făcut pereche la întrecerea de categorie 125k cu belarusa Lidia Morozova. Întrecerea din Cehia, care a avut premii de 3.125.000 dolari, a fost organizată cu banii dați de federația americană pentru a le acorda fetelor din partea de jos a clasamentului posibilitatea de a câștiga anumite sume, având în vedere că la US Open nu au existat calificări. 

Mitu și Morozova s-au impus în finala de ieri în fața perechii Giulia Gatto-Monticone/Nadia Podoroska (Argentina/Italia), cu 6-4, 6-4. Premiul pentru cele două a fost în valoare de 37.000 de dolari. Mitu s-a mai impus la dublu în circuitul WTA la Lugano (2019), București (2018), Bastad (2016) și Istanbul (2016).

„Încă mă consider jucătoare de simplu”

Andreea Mitu a dezvăluit acum câteva săptămâni pentru Gazetă care erau țelurile sale în 2020. „Target-ul meu de anul acesta era să ajung iar pe locul 200, să prind calificări la Grand Slam-uri, să joc din nou acolo. Încă mă consider jucătoare de simplu, mi se pare că joc mult mai bine simplu decât dublu, dar uzura este mai mare. O să încerc, o să văd dacă se poate, dar vreau în paralel să joc și dublu pentru că îmi face plăcere”,  a detaliat Mitu. Ea ocupă în momentul de față poziția 508 la simplu, cel mai bine fiind clasată pe 69, în 2016.  În ianuarie 2018 a devenit mamă, apoi s-a întors la tenis concentrându-se mai mult pe proba de dublu. 

 „Mereu am crezut că o jucătoare de dublu este bună atunci când joacă și simplu pentru că vezi altfel terenul, ești mai complet. Și invers e valabil. Înainte eram jucătoare de baseline, acum vin în față, nu-mi mai este frică, am o atingere mai bună la voleu, știu să închid mai bine unghiurile. Ajută într-adevăr!”, a conchis ea.

Citește mai multe știri din tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.