Tenis

Novak Djokovic, DESCALIFICAT de la US Open! ȘOC de proporții în lumea tenisului

Novak Djokovic, principalul favorit al turneului de la New York, a fost DESCALIFICAT de la US Open pentru un gest nesportiv! Sursă foto: Tennis TV

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 06 septembrie 2020

Novak Djokovic, principalul favorit al turneului de la New York, a fost DESCALIFICAT de la US Open din cauza unui gest nesportiv comis în timpul duelului din optimi contra lui Pablo Carreno Busta, în primul set.

  • O primă decizie împotriva sârbului: Djokovic va pierde toate punctele și toți banii câștigați până acum pe durata turnului. Sârbul a plecat de pe Arena „Artur Ashe” fără să-și susțină conferința de presă, asumându-și amenda.

În meciul din optimi disputat contra lui Pablo Carreno Busta, la scorul de 6-5 în favoarea ibericului, Novak Djokovic (33 de ani, 1 ATP) a aruncat nervos o minge spre linia de fund, frustrat că Busta a reușit să-i facă break. Mingea a lovit în gât o arbitră de linie, iar oficialii au luat decizia de a-l descalifica. Arbitra țintită de minge a căzut la pământ și nu a mai putut respira timp de câteva secunde. 

Novak Djokovic, descalificat de la US Open

Supervizorul turneului a aplicat la literă regulamentul și l-a descalificat pe Novak Djokovic, provocând cel mai mare șoc din tenisul mondial al ultimilor ani.

Minute în șir, Djokovic a încercat să-l înduplece pe supervizor să nu-l descalifice. „Nu trebuie să meargă la spital pentru asta”, i-a transmis sârbul, încercând să minimalizeze efectul loviturii sale. 

Djokovic, descalificat. Wilander nu e de acord cu decizia 

Fostul mare jucător suedez Mats Wilander consideră că Djokovic nu ar fi trebuit descalificat, justificând că sârbul nu a avut intenția de a o lovi pe arbitră. 

„E foarte discutabil de ce a fost descalificat. E clar că nu a vrut să o lovească, mingea a fost moale. E greu de judecat de ce a făcut gestul ăla”, a comentat fostul mare jucător Mats Wilander, în direct la Eurosport. 

În absența lui Rafael Nadal, Novak Djokovic era marele favorit al turneului de la US Open. Sârbul țintea cel de-al 18-lea Grand Slam al carierei, cu care s-ar fi apropiat la unul distanță de Nadal și la două de Roger Federer. 

Citește și alte știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.