Nationala

Cicâldău și Nistor, „luați pe încredere” de Mirel Rădoi pentru meciurile din Liga Națiunilor

Alexandru Cicâldău (23 de ani) și plinuțul Dan Nistor (32 de ani) au fost luați ”pe încredere” de Mirel Rădoi, la lot. Amândoi sunt deocamdată „pe zero” la un capitol la care au excelat stagiunea trecută.

Articol de Aurelian Botezatu, Liviu Manolache  —  luni, 07 septembrie 2020

Alexandru Cicâldău (23 de ani) și plinuțul Dan Nistor (32 de ani) au fost luați ”pe încredere” de Mirel Rădoi, la lot. Amândoi sunt deocamdată „pe zero” la un capitol la care au excelat stagiunea trecută.

Mirel Rădoi i-a chemat la lot, pentru "dubla" cu Irlanda de Nord (1-1) și cu Austria. Însă strict după realizările din acest debut de sezon, Alexandru Cicâldău și Dan Nistor, ușor mai plinuț la debutul sezonului, erau mai degrabă de lăsat acasă. Amândoi sunt umbrele pasatorilor letali din sezonul trecut.

Cicâldău și Nistor, sub așteptări

Cu gândul la un transfer "afară", dar și afectat de pauza scurtă dintre sezoane, a doua la rând după ce vara trecută, urmare a prezenței la CE U21, a avut parte doar de-o minivacanță, "Cic" face eforturi să se regăsească. Un gol, din penalty, și zero assist-uri în 4 partide, incluzându-le aici și pe cea de la Tbilisi, cu Lokomotiv, și pe cea de vineri, de la "națională". În contrast total cu 2019-2020.

Nistor, în schimb, nu-i în apele lui încă de când a venit în Bănie. Cel mai bun pasator al Ligii 1 la un moment dat, cu 10 "decisive" în 16 partide bifate pentru Dinamo în sezonul regulat al stagiunii trecute, mijlocașul de 32 de ani a plonjat apoi în mediocritate. 

Și nici nu dă semne că ar depăși criza. În 2020-2021, după 4 meciuri, două de campionat, unul în Europa League și cel din Nations League, el este "pe zero" și la goluri, și la specialitatea sa, assist-urile. Cu nord-irlandezii a dezamăgit inclusiv în joc. 

Craiova suferă cam de un an și jumătate, dar la nivelul liniei de fundași și la nivelul portarului. Toți îi blamează pe Nistor și pe Cicâldău pentru eșecul de la Tbilisi, însă ei nu pot să facă mereu tot jocul. Cred că oltenii sunt încă afectați de pierderea meciului de titlu, cu CFR Cluj
- Costel Pană, campion cu Dinamo în 1992, ultima oară secundul lui Rednic la Poli Iași

13 assist-uriși 10 goluri a dat Nistor sezonul trecut, în toate competițiile, pentru Dinamo și U Craiova

7 pase decisive16 goluri a bifat Cicâldău stagiunea trecută, per total, pentru U Craiova

LĂSAȚI CU OCHII-N SOARE DE GABI IANCU ÎN 2020

Top pasatori 2020:

Top marcatori 2020:

VIDEO. Voie bună la antrenamentul oficial al „tricolorilor”

Citește și alte știri despre naționala României: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.