Tenis

Ashleigh Barty, liderul WTA, anunț important înainte de Roland Garros!

Ashleigh Barty // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 08 September 2020

Ashleigh Barty (24 de ani), liderul clasamentului WTA, a decis să nu participe la Roland Garros, turneul de Grand Slam care va începe în Franța la finalul lunii septembrie.

După ce a absentat de la US Open, turneul ce se desfășoară pe parcursul acestor zile la New York, australianca a decis să nu participe nici la Roland Garros, următorul turneu de Grand Slam din circuit, la care anul trecut a triumfat!

„A fost o decizie dificil de luat, dar din păcate nu voi participa la turneele din Europa în acest an. Turneul fin Franța de anul trecut a fost cel mai special din cariera mea, astfel că nu este o decizie pe care am luat-o cu ușurință. Există două motive pentru decizia mea. 

În primul rând, riscurile cu privire la sănătate care încă există în contextul coronavirusului. Apoi, pregătirea mea, care nu a fost ideală în condițiile în care antrenorul (n.red. Craig Tyzzer, care locuiește în alt oraș) meu nu a putut să se antreneze alături de mine, din cauza restricțiilor de circulație din Australia”, a scris Barty pe rețelele de socializare.

A fost un an cu multe provocări pentru toți și deși sunt dezamăgită din punct de vedere al tenisului, sănătatea și bunăstarea familiei și a echipei mele vor fi întotdeauna prioritare. Le mulțumesc fanilor pentru sprijinul lor continuu, abia aștept să joc din nou pentru ei - Ashleigh Barty

Cu spectatori la Roland Garros

Ediția din acest an de Roland Garros va avea loc, pentru prima dată în istorie, în toamnă. Vestea importantă pentru fanii tenisului este că spectatorii vor avea acces în tribune. Evident, într-un număr limitat. Maxim 11.500 de spectatori vor putea asista la partide în decursul zilei de competiție. Siguranța acestora va fi asigurată de protocolul medical impus de Federația Franceză de Tenis.

Turneul de Grand Slam desfășurat în capitala Franței va începe pe 27 septembrie, finalele fiind programate pentru 11 octombrie. România are 5 reprezentante pe tabloul feminin: Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cîrstea, Patricia Țig și Ana Bogdan. În absența lui Barty, Simona Halep va fi principala favorită a turneului!

Ultimul clasament WTA (31 august)

  1. Ashleigh Barty (Australia, 24 de ani - 8717 puncte)
  2. Simona Halep (România, 28 de ani - 6356 puncte)
  3. Karolina Pliskova (Republica Cehă, 28 de ani - 5205 puncte)
  4. Sofia Kenin (S.U.A., 21 de ani - 4590 puncte)
  5. Elina Svitolina (Ucraina, 25 de ani - 4580 puncte)
  6. Bianca Andreescu (Canada, 20 de ani - 4555 puncte)
  7. Kiki Bertens (Țările de Jos, 28 de ani - 4335 puncte)
  8. Serena Williams (S.U.A., 38 de ani - 4080 puncte)
  9. Naomi Osaka (Japonia, 22 de ani - 4020 puncte)
  10. Belinda Bencic (Elveția, 23 de ani - 4010 puncte)

Mai multe știri din tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.