Ciclism

Scandal de proporții în Franța, după publicarea unei caricaturi cu o jurnalistă dezbrăcată: „Nu aveți deloc respect față de femei”

+23 Foto
Marion Rousse // foto: Instagram @ rousse_marion

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 08 septembrie 2020

Ziarul L'Humanite a cauzat un scandal de proporții în Franța după ce a publicat o caricatură cu o fostă ciclistă dezbrăcată care îi ia interviu iubitului său.

Femeia în cauză, Marion Rousse, este consultantă pentru France Tele în timpul Turului Franței. În caricatura publicată, aceasta este aproape complet dezbrăcată și stă pe un pat, intervievându-l pe iubitul său, Julian Alaphilipe, cu care se află într-o relație de mai multe luni.

Indignată de desenul publicat, Marion a lansat un atac dur pe contul personal de Twitter: „Deziluzionată, L'Humanite își poartă numele din ce în ce mai rău. Trebuie să nu aveți deloc respect față de femei pentru a reduce șase ani de consultanță sportivă la televizor la un asemenea nivel”.

L'Humanite, scuze publice și concedieri

Valul de reacție negative stârnit de publicarea desenului a forțat ziarul să șteară postarea în prima fază, pentru ca mai apoi să își ceară scuze public. Caricaturistul și editorialistul care a scris textul asociat desenului nu au fost iertați, aceștia fiind dați afară, informează 20minutes.fr.

„Împărtășim indignarea cauzată de acest desen. A fost șters rapid, fiind împotriva valorilor Humanite, care promovează demnitatea ființelor umane și lupta feministă. O rugăm pe Rousse Marion să ne ierte pentru această lipsă de vigilență”, au scris cei de la L'Humanite.

Mai multe știri din ciclism:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.