Nationala

EXCLUSIV Remarca amuzantă a unui fost „tricolor” după succesul din Austria: „N-am fi fost România dacă nu terminam meciul cu morcovul în fund, cu tot cu iepure!”

România s-a impus în Austria, scor 3-2 // foto: Raed Krishan

Articol de Justin Gafiuc  —  marţi, 08 septembrie 2020

Fostul internațional Marius Niculae (39 de ani) se alătură corului laudativ al „tricolorilor” după succesul reconfortant de la Klagenfurt, scor 3-2 cu Austria.

„M-a cucerit curajul lui Mirel de a pune pe teren o echipă pur ofensivă, cu atitudine, agresivitate și implicare, chiar dacă am avut în față cel mai periculos adversar din grupă. Asta e dovada că nu ne temem de nimeni și trebuie să mergem cu același spirit și în Islanda. 

Acolo nu vom putea însă începe cu siguranță în același fel avântat, cum s-a petrecut în Austria, fiindcă vom întâlni un adversar organizat impecabil și cu o miză crescută pe masă. Va fi total diferit. Nu vom avea spații și ne vor pune probabil mult la încercare pe contraatacuri și faze fixe”.

Preferații lui Marius Niculae

Niculae a vorbit și despre oamenii care i-au plăcut contra Austriei: „În primul rând, Crețu părea că e la mijlocul terenului de când lumea. A arătat spirit de sacrificiu, mobilitate, efort. Alibec era și momentul să-și pună talentul și experiența în slujba naționalei. Maxim a făcut diferența cu o finalizare de clasă, cu sânge rece. Iar Dragoș Grigore și-a făcut un cadou de ziua lui prin golul înscris. 

Am și vorbit după partidă. Era fericit. Nici nu prea am putut dialoga mult, că se auzea o gălăgie infernală pe fundal de la erupția de bucurie a băieților”.

Și o observație critică: „N-am fi fost România dacă nu terminam meciul cu morcovul în fund, cu tot cu iepure! La 3-1 ne-am cam relaxat, iar după ce s-a făcut 3-2 a trebuit să stăm cu emoții mari de tot până la fluierul final”.

VIDEO Sărbătoare în vestiarul naționalei după victorie

Mai multe știri despre Austria - România:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.