Nationala

Victor Pițurcă, reproș pentru Rădoi: „Ce aș vrea să îi transmit lui Mirel...”

Victor Pițurcă (64 de ani) a găsit o problemă la Mirel Rădoi (39 de ani), selecționerul primei reprezentative a României.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 08 septembrie 2020

Victor Pițurcă (64 de ani) a găsit o problemă la Mirel Rădoi (39 de ani), selecționerul primei reprezentative a României. 

Pițurcă își amintește că Rădoi a avut calități de lider încă din primii ani de fotbal. Fostul selecționer a găsit însă și un minus. Nu a fost mulțumit de reacția lui Mirel din finalul remizei dintre România și Irlanda de Nord, scor 1-1, când „tricolorii” aveau un om în plus. 

Pițurcă: „Rădoi poate să ajungă un bun selecționer”

„La vremea aia nu mă gândeam eu ce va ajunge Rădoi. El era unul dintre liderii vestiarului la națională. La 18 ani l-am făcut căpitan la Steaua. A venit la tineret, unde Isăilă a lăsat un lot foarte bun. A avut și reușite, are un mare merit pentru rezultatele de la tineret. Se pare că poate să ajungă un bun selecționer. 

De ce vă spun lucrurile astea? Am stat de vorbă cu el. În aceste două meciuri a schimbat o echipă care nu mi s-a părut formidabil aliniată, cea cu Irlanda de Nord. A știut ce trebuie să modifice”, a declarat Victor Pițurcă la Fotbal Club, de la Digi Sport. 

Victor Pițurcă, sfat pentru Rădoi

„Ce aș vrea să îi transmit lui Mirel... Comportamentul lui în finalul meciului cu Irlanda de Nord aș fi vrut la fel ca la finalul meciului cu Austria. Nu e permis să primim un gol pe final. Trebuia să țipe mai tare, să îi atenționeze, cum s-a comportat aseară, ca un leu în cușcă. Dacă a înțeles atât de repede că a greșit, are șanse mari să ajungă un selecționer foarte bun”, a comentat Pițurcă. 

Programul României din această toamnă

Data MeciCompetiție
8 octombrieIslanda - Româniabaraj Euro
11 octombrie Norvegia - RomâniaLiga Națiunilor
14 octombrie România - AustriaLiga Națiunilor
12 noiembrie Bulgaria/Ungaria - Româniabaraj Euro (dacă batem Islanda)
15 noiembrie România - NorvegiaLiga Națiunilor
18 noiembrie Irlanda de Nord - RomâniaLiga Națiunilor

Citește și alte știri despre echipa națională a României: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.