Nationala

EXCLUSIV GSP LIVE Un fost jucător de la CFR Cluj îl cere pe Camora la națională: „Bancu se poziționează greșit! Am văzut multe erori”

+50 Foto
Mario Camora

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 10 septembrie 2020

Ionuț Rada (38 de ani), fost fundaș la CFR Cluj, a fost prezent la GSP LIVE și a vorbit despre problema fundașului stânga la echipa națională.

Rada este de părere că selecționerul Mirel Rădoi ar trebui să-l convoace pe portughezul Mario Camora (34 de ani), fundașul lui CFR Cluj care recent a luat cetățenia română, și spune că Nicușor Bancu are probleme pe postul de fundaș stânga.

VIDEO Ionuț Rada îl cere pe Mario Camora la naționala României

„Bancu nu e fundaș stânga, cu siguranță! Dacă ar juca în 3-5-2 sau la mijloc s-ar exprima mai bine. Ca fundaș stânga nu se simte bine. L-am văzut și în meciurile echipei naționale, dar și la Craiova. Nu poți lua un atacant și să-l pui fundaș stânga într-un sistem de 4 fundași. La el, totul de instinctiv.

Un fundaș mereu se va gândi prima dată să se apere bine, să stea bine în teren și abia după să atace. La Bancu e invers. Se poziționează greșit, am văzut multe erori. E clar că nu se simte OK în acea poziție. El a trebui să discute cu antrenorul și să spună «Domnule, nu mă simt bine!». 

Eu nu văd nicio problemă în folosirea lui Camora. Bine, vrem o națională doar cu români, dar dacă nu avem? Cu toții vrem, dar dacă nu sunt jucători... Vedem că țări mult mai dezvoltate naturalizează jucători. Camora e foarte bun și poate acoperi acest post deficitar. Pe Bancu îl poți chema la națională, dar pe altă poziție”, a declarat Ionuț Rada la GSP LIVE.

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.