Campionate

Ofertă oficială de 220 de milioane de euro pentru Leo Messi? Documentul a fost făcut public, dar presa spaniolă spune că e un fals

Manhester City a făcut oferta pentru Leo Messi (33 de ani), a doua zi după ce căpitanul a trimis burofaxul în care anunțase oficial că vrea să plece. Revista elvețiană L'Illustré are și documentul trimis din Anglia.

Articol de Daniel Scorpie  —  joi, 10 septembrie 2020

Manchester City ar fi făcut oferta pentru Leo Messi (33 de ani) a doua zi după ce căpitanul a trimis burofaxul în care anunțase oficial că vrea să plece. Revista elvețiană L'Illustré are și documentul trimis din Anglia, dar a acuză că minte de spaniolii de la Mundo Deportivo.

Leo Messi chiar a fost aproape să se transfere în Premier League. Pep Guardiola l-a convins cu salariul de 700 de milioane de euro brut pe cinci sezoane, dar Man. City a pregătit și bani pentru a-l cumpăra, luând în calcul că Barcelona nu-i va da drumul gratis, pe baza variantei susținute de tatăl și de avocații săi, că ar fi expirat clauza de reziliere a contractului, 700 de milioane de euro.

20 de milioane bonus pentru Ligă

Revista elvețiană L'Illustré susține că a intrat în posesia documentului oficial cu ștampilă, antet și semnătura directorului de fotbal, Txiki Begiristain, trimisă pe 26 august în capitala Cataluniei. "Cetățenii" au oferit 200 de milioane de euro, sumă plătibilă în interval de 12 luni. În plus, Barcelona ar fi primit 20 de milioane de euro bonus dacă Messi ar fi câștigat Champions League cu Manchester City.

Doar că surse din cadrul clubului Manchester City au declarat pentru Mundo Deportivă că documentul e un fals. 

Se teme de contraofensiva lui PSG

Sursa citată a precizat că președintele Josep Maria Bartomeu a refuzat fem, deși banii puși pe masă ar fi fost la nivelul tranzacției încheiate cu PSG în 2017 pentru Neymar. 

„Messi a fost pus astfel într-o situație delicată și, neavând de ales, a trebuit să dea înapoi pentru a nu se ajunge la tribunal. Guardiola se teme însă de o contraofensivă a lui PSG, în baza războiului de supremație din zona Golfului dintre șeicii qatarieni și familia regală din Abu-Dhabi. Până pe 5 octombrie, data de închidere a acestui mercato, mai este timp pentru o propunere irațională", explică L'Illustré. 

Citește și alte știri despre Leo Messi: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.