Liga 1

FCSB. Gigi Becali își freacă mâinile de bucurie! Transformare remarcabilă pentru veriga slabă din sezonul trecut

+29 Foto
Gigi Becali

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu  —  sâmbătă, 12 septembrie 2020

Andrei Vlad (21 de ani), veriga slabă de la FCSB, a apărat excelent la naționala de tineret și a devenit, brusc, un portar de încredere.

Becali are, în sfârșit!, motive să insiste cu Andrei Vlad ca titular. După trei ani în care l-a impus pe tânărul goalkeeper în echipa de start artificial, Vlad chiar arată acum ca un portar îndeajuns de bun pentru FCSB. 

El e remarcatul principal în urma partidelor pe care le-a disputat naționala de tineret în pauza aceasta a campionatului. A apărat bine cu Malta, la 3-0, și fantastic cu Finlanda, la 3-1. Portarul în vârstă de 21 de ani a fost și remarcatul lui Duckadam după partidele internaționale: "A apărat excelent, doar că trebuie să aibă grijă, fiindcă noi, la FCSB, l-am mai avut și pe Cojocaru, care părea un supertalent! Acum a apărat foarte bine".

A mers pe mâna lui 

Opinia lui Duckadam apare după ce Vlad mai mult a dezamăgit în poarta roș-albaștrilor. El a avut și gafe grave care au împiedicat echipa să îndeplinească obiective concrete, a greșit și în etapele normale din campionat. În sezonul trecut a fost abia al 20-lea portar din campionat! Prestațiile lui slabe au constituit, așadar, un motiv pentru care FCSB nu a mai luptat pentru titlu. 

Becali și-a asumat riscul, el l-a îndepărtat pe Bălgrădean, care a semnat cu CFR, doar ca să apere Vlad. "Mihai Stoica mi-a zis că e "Messi al portarilor"", l-a recomandat Gigi în momentul transferului de la Craiova. Talentul și vârsta bună îl fac pe Gigi să spere că-l va vinde pe Vlad pe bani mulți. 

400.000 de euroa costat Vlad în 2016, când a trecut de la Craiova la FCSB. "L-am fi folosit ca titular, ne-a fost furat", a comentat de curând Mihai Rotaru, patronul de la CS Universitatea Craiova

  • Indexul InStat constituie o evaluare, ca medie, după toate criteriile relevante pentru prestația unui portar. Printre realizările luate în calcul: numărul șuturilor apărate, parade importante, acuratețea paselor, numărul partidelor fără gol primit.

VIDEO Match preview Voluntari - FCSB

Citește și alte știri despre FCSB:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.