Handbal

Dinamo se califică în finala Cupei României. Bacăul a dat o replică bună ”câinilor”

Articol de Marian Ursescu  —  sâmbătă, 12 septembrie 2020

Cele aproape 7 luni de pauză s-au văzut în jocul lui Dinamo. Campioana a jucat slab în prima repriză, dar nu a avut emoții în privința calificării

Dinamo București este prima echipă calificată în finala Cupei României. Echipa lui Constantin Ștefan a trecut în semifinalele Final Four-ului de la Sf. Gheorghe de CSM Bacău cu 22-17.

Jocul ”dulăilor” a fost departe însă de cel arătat în sezonul trecut, atunci când Dinamo termina neînvinsă jocurile din Liga Campionilor. Cele aproape 7 luni fără handbal și-au spus cu siguranță amprenta. Dintre jucătorii aduși în această vară, Dinamo l-a folosit mai mult doar pe pivotul Andras Szasz. În rest, Vali Ghionea, Tudor Botea, Octavian Bizău, au fost folosiți puțin. Angolezul Rome Hebo a rămas pe bancă, nefiind utilizat. 

Spactacolul portarilor

CSM Bacău a jucat curajos, mai ales în prima repriză. Conduși de pe bancă de preparatorul fizic Alexandru Acsinte, în lipsa antrenorului Sandu Iacob care nu și-a rezolvat despărțirea de Steaua, moldovenii au condus aproape în permanență. Chiar și la două goluri diferență : 6-4, 7-5. DE la 7-5 însă, în minutul 24, Bacăul nu a mai găsit calea spre gol, iar Dinamo a întors rezultatul până la pauză, 8-7. Cei mai buni oameni de pe teren au fost cei doi portari: bielorusul Saldațenka pentru Bacpu și iranianul Heidarirad pentru Dinamo. 

În partea a doua, Bacău nu a mai putut ține ritmul. Croatul Ante Kuduz și tunisianul Bannour și-au mai reglat ținta și au marcat din aruncările de la mare distanță. ”Alb-roșiii” s-au desprins la 18-12, iar finalul a fost unul fără griji. S-a terminat 22-17, iar Dinamo va juca duminică, de la ora 18:00, finala Cupei României.

Așteaptă acum adversara, care se va alege sâmbătă, de la ora 18:00, după cea de-a doua semifinală: Dobrogea Sud Constanța-Poli Timișoara, o reeditare a finalei de acum doi ani. 

Dinamo-CSM Bacău 22-17 (8-7)
Dinamo: Negru 5, Kuduz 5, Bannour 3, Gavriloaia 2, Szasz 2, Ghionea 2, Vujici 1, Humet 1, Mousavi 1. Antrenor: Constantin Ștefan
CSM Bacău: Crnoglavac 5, Serhel 4, Tîrzioru 3, Păunică 2, I. Rotaru 1, Huta 1, Cotighiu 1. Antrenor: Alexandru Acsinte

4 trofeeale Cupei României are Dinamo în palmares. Ultimul dintre ele cucerit în 2017

CITEŞTE ŞI ALTE ŞTIRI DIN HANDBAL: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.