Tenis

US OPEN 2020. FOTO Naomi Osaka, noua campioană de la US Open! A revenit spectaculos în finala cu Victoria Azarenka

+30 Foto
Naomi Osaka e campioană la US Open 2020 // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Sergiu Alexandru  —  Sunday, 13 September 2020

Japoneza Naomi Osaka (9 WTA, 22 de ani) este noua campioană de la US Open. Aceasta a trecut de bielorusa Victoria Azarenka (27 WTA, 31 de ani) scor 1-6, 6-3, 6-3.

După un început slab de meci și un prim set de coșmar, Osaka a revenit incredibil și a cucerit din nou titlul la Flushing Meadows, după cel din 2018.

Bielorusa Azarenka, la prima finală după 7 ani, a jucat perfect în prima parte. A fost agresivă, a returnat bine și nu i-a dat nicio șansă lui Osaka. 6-1 după 40 de minute, cu trei break-uri reușite de Azarenka, și totul părea că se îndreaptă către o victorie lejeră.

3 titluri de Grand Slamare Naomi Osaka în carieră: US Open (2018, 2020) și Australian Open (2019)

Osaka, tresărire de orgoliu în setul doi

Setul doi a început la fel ca primul, cu Azarenka la conducerea jocului și cu Naomi depășită complet. Bielorusa a avut 2-0, dar Osaka nu a cedat și a egalat rapid la doi. Nipona a continuat jocul bun și la 3-3 a făcut încă un break și a preluat conducerea.   

Naomi Osaka și-a crescut nivelul jocului. A fost mai sigură pe ea și a lovit mult mai puternic, lăsând-o de multe ori fără replică pe Azarenka. La 5-3, după un game lung, Osaka a fructificat al doua minge de set și a trimis meciul în decisiv.

16 lovituridirect câștigătoare a avut Osaka în setul doi

Naomi, de neoprit în setul trei

Osaka și-a continuat seria excelentă și în setul trei. Jucătoarea din Japonia și-a păstrat concentrarea și ritmul bun, iar la 2-1 a făcut primul break din set. Imediat după acest game, Azarekna a avut trei mingi de rebreak, dar Osaka a revenit de la 0-40 și a câștiga game-ul.

Azarenka nu a renunțat la luptă, iar la 4-1 a salvat patru mingi de break și a reușit să se apropie de adversară. La 4-3 pe serviciul Victoriei Azarenka, Osaka a făcut încă un break și a dus scorul a 5-3. Japoneza a servit excelent în ultimul game. S-a impus cu 6-3 în decisiv și e din nou campioană la US Open. 

FOTO. Cele mai tari imagini din finala US Open, Victoria Azarenka - Naomi Osaka

VIDEO Ion Țiriac, în scandalul cu Djokovic de la US Open: „Nu trebuia să fie eliminat! Dacă nu te uiți, stai acasă!”

Citește mai multe știri din tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.