Stranieri

FOTO Eric Bicfalvi, curtat de cel mai important club al Rusiei + Gestul impresionant făcut de jucător pentru spitalul din localitate

Eric Bicfalvi (32 de ani), decarul lui Ural, cel mai bun jucător și golgeterul echipei din 2017, ar avea ofertă și de la Zenit, campioana ultimilor doi ani în Rusia.

Articol de Theodor Jumătate  —  duminică, 13 septembrie 2020

Eric Bicfalvi (32 de ani), decarul lui Ural, cel mai bun jucător și golgeterul echipei din 2017, ar avea ofertă și de la Zenit, campioana ultimilor doi ani în Rusia.

Eric Bicfalvi a găsit clubul la care se simte cel mai bine. Mijlocașul în vârstă de 32 de ani este cel mai valoros fotbalist al lui Ural Ekaterinburg din ianuarie 2017, de când a venit gratis de la Tom Tomsk. Dar forma sa, calitățile lui, inteligența și constanța în joc au atras mereu privirile altor grupări. Acum, ar avea mai multe propuneri. Printre ele, susțin surse din Rusia, și de la campioana Zenit Sankt Petersburg.

Eric Bicfalvi: „E informație secretă”

Într-un interviu pentru site-ul E1, chiar din Ekaterinburg, decarul portocaliilor a declarat că nu vrea să părăsească Ural în această toamnă, sugerând însă că ar putea pleca în ianuarie. Întrebat de oferte, a răspuns misterios: „Cum se spune aici, în Rusia, e informație secretă. Poate sunt, poate nu. Deocamdată, sunt la Ural și rămân. Până în decembrie, sigur, sută la sută. Apoi... există o șansă mică să mă transfer. Mă voi gândi”.

Bicfalvi a înscris două goluri sâmbătă, la 3-1 cu Himki (declarat omul meciului), și e golgeterul echipei, cu trei reușite în șapte etape. A fost cel mai prolific jucător al lui Ural în cele trei campionate complete pe care le-a disputat la Ekaterinburg (cu 8, 6 și 8 goluri).

Foarfeca a fost „golul anului”

Stagiunea precedentă, a fost ales MVP la Ural și a câștigat premiul pentru golul anului, o foarfecă la 1-3 cu Arsenal Tula. "Acela este golul meu de suflet, dar nu-l pot uita nici pe cel cu Dinamo Moscova". După o centrare, nu a lăsat mingea să cadă. Direct din preluare, "sombrero" peste adversar și voleu la colțul scurt. Și atunci, golul etapei în prima ligă rusă. 

Gest impresionant: a donat o mașină unui spital

Eric Bicfalvi e iubit de fani la Ekaterinburg. Și pentru jocul său, dar și pentru sufletul lui mare. Mijlocașul lui Ural a oferit spitalului numărul 3 din oraș o mașină Lada Granta, pentru ca medicii să poată consulta pacienții și la domiciliu, dacă este nevoie. A transmis și un mesaj în această perioadă de pandemie: "Sănătatea oamenilor e cel mai important lucru. Aveți grijă și ascultați doctorii!"

FOTO: Twitter @Ural

„Când pierdem, țipăm unii la alții în vestiar"

Bicfalvi are un președinte cu personalitate puternică. „Îmi place de el, oferă totul pentru echipă, pentru fotbal. De fiecare dată când pierdem, e foarte emoțional”, îl descrie decarul, dezvăluind că „și noi, în vestiar, țipăm unii la alții la înfrângeri. Dar suntem o familie și rămâne totul între noi”. 

Am două echipe la care am visat să joc. Real Madrid și Juventus. De mic susțin sunt fanul lor

Cel mai puternic jucător împotriva căruia am jucat a fost Steven Gerrard. Un fotbalist foarte bun
- Eric Bicfalvi, mijlocaș Ural

27 de goluria marcat Eric Bicfalvi în 94 de meciuri jucate la Ural în prima ligă rusă

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.