Campionate

Drama lui Robben! Accidentat la Groningen, și-a dat jos tricoul și a plecat la vestiar

Articol de Theodor Jumătate  —  luni, 14 septembrie 2020

Arjen Robben s-a întors în țară la 36 de ani, dar s-a accidentat încă de la primul meci cu Groningen, ieșind de pe teren cu o leziune musculară.

La 18 ani de la despărțirea de Groningen, primul său club, și la 5.999 de zile după ultimul meci în Eredivisie (a plecat din Olanda, în 2004, de la PSV Eindhoven), Arjen Robben s-a întors să se retragă acasă, la 36 de ani, pentru un ultim sezon la Groningen. Și începutul părea minunat: aplaudat la încălzire de fani și de familie. Bernadien, soția lui, și cei doi fii, Luka (12 ani) și Kai (8), îl urmăreau încântați din tribune.

Copiii săi nu înțelegeau

Dar bucuria căpitanului alb-verzilor a durat numai 29 de minute la 1-3 cu PSV. Fostul internațional batav (96 de selecții, 37 de goluri), un deceniu la Bayern, măcinat de accidentări întreaga carieră, a suferit încă o leziune musculară. S-a așezat pe gazon. Apoi, ajutat de un fizioterapeut, s-a ridicat și a pornit spre marginea terenului. Nici nu ieșise când și-a dat jos tricoul și banderola. Dezamăgit, furios, așa a plecat la vestiare. Sus, în tribună, copiii săi nu înțelegeau nimic.

"Să fie înțelept și să spună: «Până aici!»"

Jurnalistul Valentijn Driessen (De Telegraaf) a afirmat: "E trist. Pentru el, pentru Groningen, pentru oricine. Realizam toți riscul revenirii. Mental, această nouă accidentare e o mare lovitură. Cred că ar fi cel mai bine să se oprească. Să fie înțelept și să spună: «Până aici!». Să nu mai continue".

CIFRE

  • 608 meciuri a jucat Arjen Robben în întreaga carieră la nivel de club (209 goluri)
  • 30 de trofee a cucerit olandezul cu PSV (2), Chelsea (6), Real (2) și Bayern (20)

Alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.