Diverse

Dosar penal pentru De Laurentiis! Un reputat virusolog îl acuză: „E iresponsabil!”

Aurelio De Laurentiis

Articol de Daniel Scorpie  —  luni, 14 septembrie 2020

Președintele lui Napoli, Aurelio De Laurentiis (71 de ani), a fost dat în judecată pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce miercuri s-a prezentat la Consiliul Ligii deși avea simptome de conoravirus.

Aurelio De Laurentiis are probleme înaintea startului din Serie A. Nu cu Napoli, ci cu procuratura din Milano. Codacons, Asociația pentru Protecția Mediului și a Consumatorilor, l-a dat în judecată azi pe proprietarul azzurrilor, acuzându-l de zădărnicirea combaterii bolilor și încălcarea normelor pandemice. AdL a mers miercurea trecută la Consiliul Ligii, deși avea simptome (febră, dizenterie și stare de rău), luând contact cu alți președinți, iar după-amiaza testul COVID-19 i-a ieșit pozitiv.

Amical anulat de Covid

"Având în vedere că sănătatea națională este de interes primordial, De Laurentiis a pus în pericol siguranța și integritatea publică a altor persoane, prin încălcarea articolului 32 al Constituției", a explicat Codacons

Un reputat virusolog, Andrea Crisanti, specialist la Universitatea din Padova, îl face praf: "Președintele lui Napoli a fost iresponsabil. Un om care se simte rău trebuie să stea în casă, mai ales în astfel de situații. Ar fi trebuit să dea exemplu, având atâta notorietate!".

În plus, amicalul cu Sporting de aseară s-a anulat după ce trei jucători ai portughezilor s-au infectat.

Alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.