Tenis

Simona Halep și Monica Niculescu, victorie-blitz la Roma!

Simona Halep și Monica Niculescu, victorie-blitz la Roma!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 15 September 2020

Simona Halep (28 de ani) și Monica Niculescu (32 de ani) le-au învins pe ucrainencele Elina Svitolina (26 de ani) și Dayana Yastremska (20 de ani), scor 6-0, 6-1, în doar 46 de minute, și s-au calificat în turul secund al probei de dublu de la WTA Roma. 

  • Halep și Niculescu vor juca în turul secund cu echipa învingătoare din disputa Aoyama/Shibahara - Bertens/Rus.

Monica Niculescu a arătat o poftă senzațională de tenis, iar Simona Halep i-a ținut isonul. Cele două s-au sincronizat impecabil. Româncele nu și-au cedat niciodată serviciul, au salvat toate cele 3 mingi de break avute de adversare. Procentajul punctelor câștigate pe primul serviciu este unul excepțional, 83%! În comparație, adversarele au fost la doar 38%.

Cele două ucrainence extrem de puternice în proba de simplu s-au recunoscut învinse după doar 46 de minute și un singur game câștigat. 

Halep și Niculescu, a 3-a încercare

Turneul de la Roma este al treilea din cariera româncelor în care formează o pereche. Prima dată s-a întâmplat în 2016, la Montreal, când au ajuns în finala competiției. A doua oară, la Shenzhen 2017, Halep și Niculescu au fost eliminate în primul tur.

Halep, cap de serie numărul 1 la simplu

Simona Halep, a doua jucătoare a planetei și cap de serie numărul 1 la Roma, va debuta la simplu miercuri, la o oră ce urmează a fie anunțată de organizatori, împotriva italiencei Jasmine Paolini (24 de ani, 99 WTA). 

Halep este însoțită la Roma de antrenorul Darren Cahill, alături de care nu a mai participat la un turneu de aproximativ 7 luni. Sportiva noastră a salutat prezența australianului printr-un mesaj pe Twitter: „Este cine cred eu că e? Șapte luni mai târziu... bine ai revenit, Darren Cahill”.

Citește și alte știri din tenisul feminin: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.