Stiri extrasport

VIDEO Angajatul lui Dinamo cu mâini amputate a gătit la „Chefi la cuțite” » Cazul emoționant al lui Florin Buricea

Captură Antena 1

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 15 septembrie 2020

Florin Buricea (35 de ani), angajat al Centrului de Copii și Juniori Dinamo, care are ambele mâini amputate, participă la show-ul TV „Chefi la cuțite”.

Florin a povestit la Antena 1 că mai are un job, acela de livrator. Buricea transportă mâncarea cu ajutorul unei biciclete: „Nu îmi este deloc greu”

VIDEO Florin Buricea, la „Chefi la cuțite”

Florin Buricea a gătit în cadrul show-ului culinar o tocană din carne de porc, care a fost pe placul a doi dintre cei 3 chefi, Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu. Dinamovistul a primit două cuțite și merge mai departe în concurs. 

Cum și-a pierdut mâinile Florin Buricea

În 2017, Gazeta Sporturilor publica un material despre Buricea, suporterul rămas fără mâini care a rămas alături de Dinamo, club pe care-l iubește din copilărie.

„Ne păcălea că merge la bunici ca să meargă alături de ultrași la deplasările din țară ale echipei", a rememorat George, fratele lui Florin, dragostea pentru Dinamo. Florin a venit pe stadion de la 10 ani.

La 12 ani, un eveniment nefast l-a marcat pe viață. A povestit mama lui: „Juca fotbal în spatele blocului și copiii au dat mingea într-un post de transformare a curentului electric. Băieții l-au obligat să intre, el n-a vrut, dar n-a avut ce face. Înăuntru s-a electrocutat și și-a pierdut ambele mâini".

Gazeta Sporturilor l-a descoperit în 2004, când un puști de 19 ani, fără mâini, fugea de furia bastoanelor jandarmilor la un meci de Cupă între Dacia Unirea Brăila și Dinamo (0-2).

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.