EUROPA LEAGUE. Slovan Bratislava și Priștina au pierdut la „masa verde" după ce s-au aflat în posturi asemănătoare cu cea în care este acum FCSB.
- Fundașul central Andrei Miron, Anton Petrea (Antrenor principal), Thomas Neubert (Preparator fizic), Horea Codorean (Preparator fizic), Sorin Cristof (Kinetoterapeut), Bogdan Stoica (Analist video) și Marius Ianuli (Team Manager) au fost confirmați cu Covid-19;
- Backa Topola - FCSB (turul doi preliminar Europa League) este programat joi, de la ora 22:00, liveTEXT pe GSP.ro și televizat de Look Plus
FCSB trăiește periculos după ce un fotbalist și aproape întreg staff-ul tehnic au fost testați pozitiv cu coronavirus. Din perspectiva autorităților din România, lucrurile sunt în regulă, fiindcă în urmă cu o lună s-a anunțat clar, după un ordin comun MTS-Ministerul Sănătății, că pentru echipele din cupele europene, persoanele care au test negativ sunt eligibile pentru a merge și a juca la o competiție UEFA, indiferent dacă există alte cazuri pozitive ale colegilor sau ale altor nume din club.
FCSB, într-un pericol imens
Totuși, FCSB trebuie să se supună normelor care există în Serbia, unde nici măcar UEFA nu poate impune reguli peste ale autorităților de la Belgrad. Și, din păcate pentru FCSB, există deja exemple care arată că Florinel Coman și compania se află într-un pericol real.
E foarte posibil ca autoritățile sârbe să considere că la FCSB există un focar și că echipa poate răspândi virusul după ce intră în țara lor, astfel că pot decide să o retesteze pe FCSB. Conform protocolului UEFA, rezultatul testelor trebuie să vină până cu 6 ore înainte de meci, iar o echipă trebuie să aibă cel puțin 13 jucători, inclusiv un portar, pentru a putea disputa un joc.
Există două cazuri, în actuala ediție e cupelor europene, în care UEFA s-a văzut nevoită să acorde victoria la „masa verde". Și să elimine din competiție două formații care n-au putut intra pe teren, în principal din cauza legilor din țările în care urmau să evolueze.
1. Slovan Bratislava
- Trebuia să joace în august, în deplasare, în Insulele Feroe, cu Klaksvik. La sosirea în Feroe, un singur test a ieșit pozitiv, cel al fizioterapeutului. Restul au fost negativi, însă autoritățile din Feroe au decis să carantineze întreaga echipă.
- UEFA n-a putut interveni și i-a mai dat o șansă lui Slovan: a amânat jocul cu două zile. Degeaba, fiindcă meciul nu s-a putut disputa nici atunci, iar UEFA a decis joc pierdut pentru Slovan.
- La întoarcerea la Bratislava, Slovan a făcut teste de sânge fizioterapeutului și n-au ieșit anticorpi, deci testul lui fusese fals pozitiv. „Știm că nu se mai poate schimba hotărârea UEFA, dar am vrut ca adevărul să fie cunoscut. Ni s-a făcut o mare nedreptate. Suntem dezamăgiți" a fost poziția clubului.
2. FC Priștina
- Echipa din Kosovo s-a testat înainte de a pleca în Gibraltar, unde avea meci cu Lincoln Red, și toate testele au fost negative. După ce au ajuns, cei din Gibraltar, conform legislației, au solicitat retestare, iar câteva persoane, printre care și jucători, au ieșit pozitiv, motiv pentru care toată echipa a fost nevoită să se carantineze.
- UEFA a amânat jocul cu 4 zile, pentru a-i permite lui Priștina să aducă alți jucători din cadrul clubului, ceea ce s-a și întâmplat, doar că și printre ei au fost teste pozitive.
- Meciul nu s-a mai putut juca și Priștina a pierdut cu 0-3.
{{text}}