Liga 1

Dumitru Dragomir, după dispariția prietenului Mircea Pascu: „Am vorbit cu el acum două săptămâni”

Dumitru Dragomir regretă dispariția lui Mircea Pascu

Articol de Alexandru Barbu  —  joi, 17 septembrie 2020

Mircea Pascu, fostul președinte al Federației Române de Fotbal, a încetat din viață, miercuri, 16 septembrie 2020, la vârsta de 85 de ani. Dumitru Dragomir regretă dispariția fostului său prieten.

„Dumnezeu să-l odihnească! Mi-a fost prieten, nu doar cunoștință. Chiar acum 2 săptămâni am vorbit cu el, se simțea bine... dar uite ce s-a întâmplat. 

Am pățit și eu un necaz... atunci când mi-a murit fiul, el a fost primul care a venit la mine! Noi aveam un grup, ne strângeam să mâncăm împreună. A fost un om cultivat... în situații de genul, nici nu știi ce Dumnezeu să spui”, a afirmat Dragomir, vizibil afectat, pentru Gazetă.

A murit Mircea Pascu


Mircea Pascu, omul care a condus Federația Română de Fotbal în 1990, din postura de președinte (a ocupat și funcția de președinte executiv în intervalul 1983-1990), a murit la vârstă de 85 de ani. Diagnosticul decesului a fost embolie pulmonară, dat de medicii de la Spitalul Victor Babeș.

Fotbalul nu a fost singurul sport cu care a cochetat. Pascu a practicat și tenisul, voleiul, baschetul și rugby-ul. Și în ultimii ani ai vieții, Mircea Pascu a fost la curent cu tot ce mișca în sportul românesc și internațional. 

Într-un interviu acordat anul trecut pentru Libertatea, acesta povestea începuturile iubirii pentru sport: „Mi-a plăcut de mic fotbalul, unde am ajuns, la Petroșani, la 10 ani, împreună cu băiatul fostului internațional Cibi Braun. «Hai, mă, cu mine la fotbal!», m-a îndemnat Braun junior. M-am dus și pentru că la echipa mare a Jiului era antrenor Cibi. Eram cam firav, dar alergam și dădeam bine în minge, i-a plăcut antrenorului de mine. Din păcate, pe teren mic zburdam, dar pe teren mare era altceva, așa că am trecut la alt sport”.

Citește mai multe știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.