Tenis

Simona Halep - Dayana Yastremska 7-5, 6-4 » Halep, dezlănțuită la Roma! S-a calificat în sferturi fără să piardă set

Simona Halep e în sferturi la Roma. foto: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 18 September 2020

Simona Halep (28 de ani, 2 WTA) a învins-o pe Dayana Yastremska (20 de ani, 29 WTA), scor 7-5, 6-4, și s-a calificat în sferturile de finală ale turneului Premier 5 de la Roma.

  • În „sferturi”, Halep va juca împotriva kazahei Yulia Putintseva (25 de ani, 30 WTA), învingătoare în trei seturi împotriva conaționalei Elena Rybakina (18 ani, 21 WTA), scor 4-6, 7-6(3), 6-2.

Halep a început ezitant meciul, adoptând un joc precaut în fața Dayanei Yastremska, una dintre „vârfurile” noi generații din tenisul feminin. Iar startul de meci a alimentat temerile fanilor lui Halep. Ucraineanca a făcut rapid 3-0, grație unui tenis agresiv, rapid, smucit pe alocuri, stil care a incomodat-o întotdeauna pe Halep. 

Din acel moment, numărul doi mondial a început să varieze mai mult jocul și să dea dovadă de mai mult calm în construirea punctelor. A plimbat-o pe adversara sa pe toată lățimea terenului și nu i-a mai făcut cadourile pe care i le oferise în startul partidei. Halep nu doar că a egalat, dar a continuat să fie cea care domină partida. S-a instalat la conducere, a servit extrem de solid, și a profitat de fiecare moment de paisivitate al adversarei. 

A fost 7-5 în favoarea lui Halep după un set de mare luptă, în care jucătoarea noastră a trebuit să transpire serios pentru a recupera avantajul procurat rapid de Yastremska.

Setul secund a fost la discreția Simonei. Fosta campioană de la Roland Garros a făcut rapid două break-uri și a gestionat cu multă maturitate momentele în care ucraineanca încerca să revină. 7-5, 6-4 în favoarea lui Halep, care e gata să facă un nou turneu mare la Roma.

Simona Halep - Dayana Yastremska 7-5, 6-4

Desfășurarea liveTEXT a meciului:

7-5, 6-4, Game, Set Halep: La cea de-a doua minge de meci avută, Simona Halep reușește să închidă meciul. Victorie în minimum de seturi și calificare în sferturi la turneul Premier 5 de la Roma. 

5-4, Game Yastremska: Agresivă în joc și pozitivă în gândire, Yastremska nu abandonează lupta și se impune pe propriul serviciu. Ucraineanca rezistă deocamdată, dar Simona va servi imediat pentru a închide partida.

5-3, Game Halep: Bravo, Simona! Halep câștigă un game de o importață vitală, fiind din nou imperială pe propriul seviciu. Yastremska va servi în momentele ce urmează pentru a rămâne în meci.

4-3, Game Yastremska! Ucraineanca se agață de acest meci cu ultimele fărâme de energie, câștigând cel mai lung game al partidei, unul care a durat aproape 10 minute. Simona a reușit câteva lovituri de senzație pe durata game-ului, ea fiind aplaudată la scenă deschisă și de către Darren Cahill. 

4-2, Game Halep: Simona nu stă prea mult pe gânduri și intenționează să încheie partida cât mai rapid. După un nou game liniștitior, câștigt la zero de Halep, scorul arată acum 4-2 în favoarea jucătoarei noastre.

3-2, Game Yastremska: Ucraineanca recuperează unul dintre cele două break-uri reușite de Simona și încearcă să reintre în meci. 

2-0, Game Halep: Simona e într-o dispoziție de joc grozavă în aceste momente. Se impune din nou fără emoții pe propriul serviciu și își consolidează avantajul din setul secund. 

1-0, Break Halep: Start excelent de set secund pentru jucătoarea noastră. Simona se impue pe serviciul ucrainencei, după ce, în ultimele 10-15 minute, și-a ridicat considerabil nivelul de joc. 

7-5, Game, Set, Halep: Primul set merge în buzunarul Simonei! Halep a gestionat excelent momentul și a închis setul la prima minge de set avută.  Experiența jucătoarei noastre a făcut diferența exact în momentele importante ale partidei. Simona a neutralizat așa cum trebuie loviturile agresive ale adversarei, nu i-a mai oferit cadouri adversarei sale și, cu excepția unui singur game, a servit excelent pe toată durata setului. 

6-5, Break Halep! Presiunea exercitată de Simona dă roade! Jucătoarea noastră reușește break-ul, la capătul unui game în care a dictat ostilitățile pe teren.

5-5, Game Halep: Simona face un game extrem de solid pe propriul serviciu și egalează la cinci. 

4-5, Game Yastremska: Ucraineanca nu mai clipește pe propriul serviciu și revine în avantaj. Presiunea se mută acum în racheta Simonei, care va servi pentru a rămâne în set

4-4, Game Halep: Simona dă dovadă de concentrare și câștigă destul de lejer pe propriul serviciu, reușind să egaleze la 4.

3-4, Game Yastremska: Ucraineanca încheie perioada delicată în care intrase jocul ei și își face serviciul fără emoții, la 15. La fel ca în primele game-uri, backhand-ul acesteia a funcționat din nou la parametri remarcabili. 

3-3, Game Halep: Vine și cel de-al treilea game consecutiv al Simonei, care egalează după ce a fost condusă cu 0-3. Românca a început să aibă mai multă răbdare la construcția punctelor, dar profită și de jocul riscant al jucătoarei din Ucraina. 

⇒ 2-3, Break Halep! Fără să depună prea mult efort, Simona Halep își recuperează break-ul pierdut mai devreme. Jucătoarea noastră s-a impus la zero pe serviciul adversarei, a cărei tactică de a lovi în forță fiecare minge n-a mai funcționat în ultimele două game-uri. 

⇒ 1-3, Game Halep! Simona avea nevoie de liniștea mentală pe care i-o oferă acest game! Românca se impune la 15, profitând și de câteva erori ale adversarei, și punctează pentru prima oară pe tabelă în acest meci. 

⇒ 0-3, Game Yastremska! Încercările Simonei de a o pune în dificultate pe Yastremska sunt mult prea timide. Jucătoarea noastră lovește scurt și îi permite adversarei să-și pună în valoare una dintre armele sale principale: backhand-ul. Doar în acest game, Dayana a reușit două astfel de lovituri direct câștigătoae, la care Halep n-a găsit răspuns. 

⇒ 0-2, Break Yastremska! Simona își pierde serviciul după un game în care ucraineanca a fost cea care a dictat ritmul punctelor. A injectat multă forță loviturilor sale și a împins-o pe româncă mult în spatele liniei de fund. În plus, nici serviciul lui Halep nu a funcționat bine: a comis două duble greșeli, care i-au periclitat șansele în game. 

⇒ 0-1, Game Yastremska! Prim game disputat, în care Simona a încercat să returneze cât mai adânc și s-o incomodeze pe adversară la retur. Ucraineanca a început încă din startul meciului să lovească agresiv, forțând-o pe Halep să greșească. 

A început partida! Yastremska a câștigat tragerea la sorți și a ales să servească!
⇒ Cele două jucătoare au ieșit la încălzire, iar meciul va începe în scurt timp!

***

Citește și alte știri din tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.