Tenis

CTP după victoria Simonei Halep la Roma: „Sunt două lucruri pe care nu le înțeleg la Pliskova”

+31 Foto
CTP după victoria Simonei Halep la Roma: „Sunt două lucruri pe care nu le înțeleg la Pliskova”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 21 September 2020

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma, după ce jucătoarea cehă Karolina Pliskova s-a retras în finală, la 6-0, 2-1 pentru jucătoarea noastră.

  • Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a intervenit imediat după terminarea meciului și a spus că nu a înțeles două lucruri la prestația Karolinei Pliskova, dar și că victoria Simonei Halep este pe deplin meritată!

Simona era pregătită pentru această finală din toate punctele de vedere. Așteptam un meci intens cu Pliskova. Este sinistru ce s-a întâmplat, fiindcă ieri a avut semifinală cu Vondursova și acolo nu a arătat niciun fel de problemă, fizică, psihică sau motorie. Am văzut că își sufla nasul, avea ochii roșii. În nici 24 de ore, nu a fost în stare să joace. Nu știu de ce a mai intrat pe teren. De la prima minge și până la abandon, ea nu s-a mișcat. Tot ce a lovit au fost execuții de pe loc. Serviciu slab, cu duble-greșeli. A cerut și asistență medicală pentru spate, am înțeles. 

Nu înțeleg: 1. Cum i s-a putut degrada starea atât de repede în 24 de ore? și 2. De ce a mai intrat pe teren în aceste condiții? 

Condiția fizică este un parametru care contribuie la victorii sau înfrângeri, alături de serviciu, forehand, backhand, condiția psihică a jucătoarei. Un meci de tenis se câștigă cu suma acestor parametri. Dacă această sumă scade sub un anumit prag, pierzi. Scăderea poate veni de la o anumită lovitură, de la o cădere psihică sau de la o prăbușire fizică. Este nedrept să auzim că, de fapt, Simona n-a câștigat, că a beneficiat de abandonuri. Simona e campioană, punct”, 
CTP, la Digi 24.

+31 Foto
Halep a învins-o pe Pliskova și a cucerit trofeul de la Roma. Sursă foto: Guliver/Getty Images

Citește și alte știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.