Tenis

WTA, elogiu pentru Simona Halep: „A fost uimitor!”

+31 Foto
WTA a analizat victoria Simonei Halep (28 de ani, 2 WTA) din finala turneului de la Roma, contra Karolinei Pliskova (28 de ani, 4 WTA), scor 6-0, 2-1

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 21 September 2020

WTA a analizat victoria Simonei Halep (28 de ani, 2 WTA) din finala turneului de la Roma, contra Karolinei Pliskova (28 de ani, 4 WTA), scor 6-0, 2-1. După doar 30 de minute, cehoaica nu a mai putut continua partida din cauza unor probleme la spate. 

  • Halep ajunge astfel la 22 de trofee câștigate în carieră, din 39 de finale disputate;
  • E cel de-al treilea titlu la rând cucerit de Halep, după cele obținute la Dubai și Praga.

„Fostul număr 1 mondial Simona Halep a cucerit primul său trofeu de la Roma, după ce mai disputase anterior două finale. A câștigat după ce campioana en-titre și vechea rivală Karolina Pliskova a fost nevoită să se retragă din cauza unei accidentări.

Încă de la începutul finalei, Pliskova a fost văzută cu un bandaj pe coapsă stângă, acesteia lipsindu-i ritmul la primul serviciu, cu un procentaj de doar 50% în primele două game-uri și o dublă greșeală, care au făcut să fie condusă cu două break-uri.

Încercând să preia controlul de la Halep, favorita a doua a dus scorul la 40-0 în favoarea sa, însă campioana de la Wimbledon a găsit forța necesară și a câștigat uimitor 13 dintre următoarele 14 puncte - la un moment dat având chiar 11 consecutive.

Pliskova a avut nevoie de intervenția fizioterapeutului înainte de setul secund și a arătat apoi semne de viață, reușind să egaleze la unu. Halep nu s-a descurajat și a reușit un nou break, moment în care cehoaica a decis că nu mai poate continua. În ciuda finalului abrupt, Halep a reușit să aibă nouă lovituri câștigătoare și doar cinci erori neforțate, fructificând cinci dintre cele șase mingi de break”, a notat site-ul WTA, imediat după finalul confruntării din capitala Italiei.

GALERIE FOTO Simona Halep - Karolina Pliskova 6-0, 2-1

+31 Foto
Halep a învins-o pe Pliskova și a cucerit trofeul de la Roma. Sursă foto: Guliver/Getty Images

Simona Halep poate reveni pe primul loc mondial

Seria impresionantă a Simonei Halep o duce și mai aproape de revenirea pe primul loc mondial, poziție pe care a mai ocupat-o în carieăr timp de 64 de săptămâni (locul 10 all-time). Jucătoarea noastră e excelent poziționată pentru a-și recupera fotoliul de lider în ierarhia feminină, iar acest lucru s-ar putea întâmpla la Roland Garros, competiție care începe săptămâna viitoare. 

Fără Ashleigh Barty și Naomi Osaka prin preajmă - ambele retrăgându-se de la Openul Parizian, Simona Halep va fi favorita principală de la Roland Garros. Condiția pentru a-și recăpăta primul loc în clasament e să câștige turneul de la Paris, unde s-a mai impus în 2018 și a mai disputat alte două finale (2014 și 2017). 

Citește mai multe știri din tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.