Tenis

Organizatorii de la Roma, acuzați de sexism: „În iad cu ei!” » Diferența dintre premiul acordat Simonei Halep și cel câștigat de Djokovic

+31 Foto
Simona Halep și Novak Djokovic s-au impus în turneul de la Roma. foto: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 22 September 2020

Simona Halep (28 de ani, 2 WTA) și Novak Djokovic (33 de ani, 1 ATP) s-au impus în turneul de la Roma, primul turneu important disputat pe zgură după pauza provocată de pandemie. 

Fanii tenisului au remarcat un detaliu interesant după încheierea întrecerii de la Foro Italico. Premiul câștigat de Djokovic a fost cu 10 dolari mai mare decât cel acordat Simonei Halep, câștigătoarea de pe tabloul feminin, diferență care a stârnit nemulțumiri pe rețelele de socializare, scrie stirileprotv.ro.

205.190 de dolaria câștigat Simona Halep la Roma, în timp ce Djokovic a fost recompensat cu 205.200 de dolari

Pe Twitter, fanii au taxat mica diferență dintre cele două premii, acuzându-i pe organizatori de sexism, scrie Agerpres.„Oamenii care au făcut diferenţa la premii sunt misogini. Punct”, a fost una dintre reacțiile apărute pe Twitter. Un alt utilizator a scris: „Parcă zici că dacă au avut aşa mare nevoie de acei 10 euro pentru a se simţi mai bărbaţi, în iad cu ei”.

Pandemia de coronavirus a afectat fondul de premiere de la Roma

Anul trecut, câștigătoarea turneului feminin de la Roma, însăși Karolina Pliskova, a fost recompensată cu un cec în valoare de 532.858 de euro, în timp ce finalista a primit 261.802 euro. Practic, învinsa de anul trecut a câștigat mai mulți bani decât a făcut-o anul acesta Halep.

Motivul e unul simplu: pandemia de coronavirus, care a „înghețat” și bulversat întreg sezonul competițional. Ediția din acest an s-a disputat fără spectatori, cu excepția semifinalelor și finalelor, unde în tribune și-au putut face apariția 1.000 de spectatori. 

FOTO Imagini tari din meciul Simona Halep - Karolina Pliskova

+31 Foto
Halep a învins-o pe Pliskova și a cucerit trofeul de la Roma. Sursă foto: Guliver/Getty Images

FOTO Rezumatul finalei Halep - Pliskova

Citește și alte știri despre Simona Halep: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.