Campionate

Revanșa lui Ivan Rakitic » Croatul, în fața primei Supercupe a Europei cu Sevilla, după ce în 2014 a ratat meciul!

Ivan Rakitic (stânga, în duel cu Rodrigo Moreno) la ultimul meci jucat cu Sevilla în finala EL cu Benfica / Gulliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 23 septembrie 2020

Ivan Rakitic (32 de ani), mijlocașul croat întors la Sevilla și retras recent din națională a ratat finala pentru acest trofeu în 2014, împotriva lui Real Madrid, transferându-se la Barcelona.

Ivan Rakitic a rămas cu un mare regret în suflet când s-a despărțit în 2014 de Sevilla, după ce a cucerit Europa League. N-a putut să joace și finala Supercupei Europei la Cardiff și s-o împiedice pe Real Madrid. Pentru că s-a transferat la FC Barcelona, cu care avea să câștige acest trofeu în anul următor însă, la capătul unui joc memorabil (5-4 după prelungiri) în dauna fostei sale echipe!

Meciul 150 pentru Sevilla

Mijlocașul croat, recent retras din echipa națională, s-a întors după șase ani în Andaluzia dragă și visează acum la revanșă, după cum scrie cotidianul Marca. „Aș fi vrut să îmi pun în Supercupa Europei tricoul, eșarfa fetiței și a soției mele cu însemnele Sevillei și să fim toți împreună pentru a sărbători cupa”, declara atunci Rakitici, cu lacrimi în ochi. 

La debutul oficial în a doua sa aventură pe „Sánchez-Pizjuán” și la partida 150 în tricoul alb-roșu, Ivan poate câștiga în duelul de mâine, de la Budapesta, contra deținătoarei Ligii Campionilor, Bayern, al doilea trofeu cu FC Sevilla.

30% din capacitate ocupată de fani

Supercupa Europei de la Budapesta va fi primul meci din cupele europene cu spectatori. UEFA a acceptat intrarea a 20.000 de fani pe „Puskas Arena”, care are o capacitate de 67.000 de locuri. Înainte de a pătrunde pe stadion, toți spectatorii vor trebui să demonstreze că au teste negative la COVID-19. Suporterii lui Bayern se tem însă de explozia de cazuri din Ungaria și să nu cumva se infecteze cu ocazia meciului.

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.