Liga 2

FC U Craiova 1948 învinge chinuit, cu ajutorul arbitrilor, și redevine lider în Liga 2! Clasament actualizat

Sursă foto: Facebook FC U Craiova 1948

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 29 September 2020

FC U Craiova 1948 a învins-o pe CSM Slatina, scor 2-1, în epilogul etapei #5 din Liga 2. Alb-albaștrii rămân neînvinși în noul sezon și urcă pe primul loc.

Oltenii păreau că au tranșat partida încă din prima repriză, după o prestație solidă, fără prea multe fisuri, a băieților lui Nicolo Napoli. După doar patru minute, alb-albaștrii au beneficiat de un penalty, transformat fără emoții de Claudiu Bălan. În minutul 22, craiovenii au mai primit o lovitură de pedeapsă. A executat tot Bălan, care a transformat elegant, printr-o scăriță de efect. 

Penalty clar neacordat oaspeților!

La adăpostul celor două goluri, FC U Craiova 1948 s-a mulțumit să joace la trecerea timpului în repriza secundă și era să o pățească, dacă nu interveneau arbitrii. CSM Slatina, condusă de pe bancă de Mihai Ianovschi, și-a dat seama că nu mai are ce să piardă și s-a năpustit cu toate liniile spre poarta gazdelor. După ce arbitrul Ovidiu Mazilu le-a refuzat un penalty clar ca lumina zilei slătinenilor - la faultul grosolan al lui Albu asupra lui Doman - oaspeții au înscris până la urmă golul de onoare

În minutul 82, un moment de visare al defenisivei lui Napoli a fost taxat de Popescu, cel care a înscris printr-un șut plasat din interiorul careului. 

Slatina a alergat în zadar după golul egalării, care până la urmă n-a mai venit. S-a terminat 2-1 pentru FC U Craiova 1948, care urcă până pe primul loc în liga secundă.

FINAL. FCU Craiova 1948 - CSM Slatina 2-1

min.90: Repriza secundă va fi prelungită cu patru minute. 
min.82: GOOL CSM Slatina! Defensiva lui Nicolo Napoli cedează la o fază fixă. Robert Popa e învins printr-un șut plasat trimis de Popescu din 10 metri. 
min.73: Greșeală uriașă de arbitraj, penalty neacordat celor de la CSM Slatina! Albu îl faultează clar în careu pe Cătălin Doman, dar arbitrul Ovidiu Mazilu nu acordă nimic. 
min.66: Accidentat, Răducanu părăsește terenul, fiind înlocuit cu Nicușor Raicea.
min.59: Craiovenii pun în pericol poarta slătinenilor printr-un șut de la distanță. Portarul Grecu e atent și reține în doi timpi. 
min.56: Repriza secundă nu mai are intensitatea prezentă în teren în primele 45 de minute. La adăpostul celor două goluri marcate, alb-albaștrii nu mai apasă pedala de accelerație, preferând un joc de așteptare.
min.46: Prima schimbare pregătită de Nicolo Napoli. Părăsește terenul Anghelina, în locul său intră Andrei Ciolacu. 
min.46: A început repriza secundă a meciului de la Severin. 

min.45: Pauză la Turnu Severin! Craiova conduce cu 2-0, după golurile reușite din penalty de Claudiu Bălan. Revenim după odihnă!
min.37: Daniel Rogoveanu, fotbalistul oaspeților, fost la FC U Craiova 1948, primește cartonaș galben pentru proteste, la o fază în care CSM Slatina a solicitat penalty.
min.33: Dorin Toma, mijlocașul oaspeților, expediează un șut puternic de la distanță, dar goalkeeper-ul oltenilor reține fără emoții. A fost primul șut cadrat al slătinenilor. 
min.27: Răducanu execută o lovitură liberă de la 24 de metri, mingea se duce puțin peste poartă. 
min.22: GOOL FCU Craiova 1948! Claudiu Bălan execută și cel de-al doilea penalty. Alege o variantă elegantă - scăriță - și majorează avantajul alb-albaștrilor. 
min.20: Bară transversală Valentin Munteanu, care reia superb, din prima, o centrare exactă a lui Huyghebaert. La faza imediat următoare, Bălan e doborât în careu, iar Craiova beneficiază de un nou penalty.
min.19: Prima ocazie notabilă a celor de la CSM Slatina. Marian Manea scapă de marcaj la un corner și trimite cu capul spre poarta Craiovei. Mingea se duce pe lângă poartă. 
min.16: Ritmul alert din startul partidei s-a mai domolit între timp. Timizi, slătinenii încearcă să se apropie de poarta lui Popa, dar craiovenii nu întâmpină probleme în defensivă. 
min.6: Alb-albaștrii continuă să forțeze, chiar și după deschiderea de scor venită în urmă cu două minute. Lovitura de cap a lui Costinel Gugu e respinsă în corner de goalkeeper-ul Grecu. 
min.4: GOOL FCU Craiova 1948! Oltenii deschid scorul rapid, prin Claudiu Bălan, care transformă o lovitură de pedeapsă cu multă siguranță. Penalty-ul fusese obținut de Valentin Munteanu, faultat în zona suprafeței de pedeapsă. 
min.1: A început partida de la Turnu Severin!

Echipele de start:

FC U Craiova 1948: R. Popa - Gîț, Gugu, Diakite, Huyghebaert - D. Albu, Baeten - Vali Munteanu, Anghelina, Răducanu - Cl. Bălan
Rezerve: Mogoșanu – R. Negru, Vl. Pop, Diallo, Raicea, Blidar, Andr. Ciolacu, Campagno
Antrenor: Nicolo Napoli

CSM Slatina: Nic. Grecu – Bodri, Cotigă, M. Manea, Deta, D. Toma, O. Popescu, Dav. Oprescu, Vas. Gheorghe, Rogoveanu, Ianis Stoica
Rezerve: Velcu – Iana, Cr. Preda, Vlada, C-tin. Radu, M. Grigore, Doman, Necșulescu, Demici
Antrenor: Mihai Ianovschi

Arbitru: Ovidiu Mazilu (Satu Mare) / A1: Răzvan Soponar (Baia Mare) / A2: Gabriel Ioin Catană (Târgoviște)
Stadion: „Municipal”, Drobeta Turnu Severin

Clasament actualizat Liga 2: 

Citește și alte știri din Liga 2: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.