Liga Campionilor

Dinamo Kiev - Gent 3-0. Il „Luce” suprem! Mircea Lucescu și Dinamo Kiev revin în grupele Champions League, după 4 ani de secetă!

Dinamo Kiev s-a calificat în grupele Champions League. Sursă foto: twitter.com/dynamokyiv

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 29 septembrie 2020

Dinamo Kiev, echipa antrenată de Mircea Lucescu, s-a calificat aseară în grupele Ligii Campionilor. Formația lui „Il Luce” a învins-o și în retur pe Gent, scor 3-0 (2-1 în tur), și revine printre greii din Champions League după o pauză de patru ani.

N-au fost emoții pentru Mircea Lucescu în returul cu Gent, echipa antrenată până recent de Ladislau Boloni. La adăpostul victoriei din meciul tur, 2-1, Dinamo Kiev a dominat și manșa secundă a „dublei” cu belgienii, spulberând orice emoții încă din prima repriză. 

Atacurile vijelioase ale echipei lui Mircea Lucescu au dat roade încă din minutul 9, când Buyalskyy a înscris superb, cu călcăiul, după un assist venit de la Supriaga.

Dinamo Kiev și-a majorat avantajul în minutul 36, prin De Pena. Uruguayanul care înscrisese și în meciul tur a executat perfect un penalty, iar soarta calificării era deja decisă.

Fotbaliștii seniorului Lucescu s-au ridicat din plin la înălțimea partidei și au mai înscris o dată în minutul 50, prin Rodrigues, cel care a fructificat un nou penalty primit de ucraineni și a închis orice socoteală cu o trupă belgiană dezorientată. 

Mircea Lucescu, un nou obiectiv îndeplinit

Astfel, la două luni de când a fost adus la Kiev, Mircea Lucescu mai reușește un triumf important - calificarea echipei în grupele Ligii Campionilor, după o „secetă” de patru ani. În prealabil, „Il Luce” câștigase și Supercupa Ucrainei, chiar în fața lui Șahtior, echipa la care a scris istorie.

Dinamo Kiev - Gent 3-0

Dinamo Kiev - Gent, echipe de start:

Dinamo Kiev: Bushchan - Kedziora, Zabarnyi, Mykolenko, Karavaev - Buyalskyy, Sydorchuk, Shaparenko - Rodrigues, Supriaga, De Pena
Rezerve: Boyko, Andrievsky, Shepelev, Sol, Syrota, Tsygankov, Verbic
Antrenor: Mircea Lucescu

Gent: Roef - Castro-Montes, Plastun, Ngadeu-Ngadjui, Fortuna - Owusu, Dorsch - Bukaru, Kleindienst, Niangbo - Depoitre
Rezerve: Coosemans, Botaka, Godeau, Kums, Marreh, Mohammadi, Samoise
Antrenor: Wim De Decker

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.