Liga 1

CS U CRAIOVA. Peste Koljic și Mihăilă » Avem cifrele: fotbalistul cu cel mai bun index InStat dintre jucătorii liderului

Articol de Aurelian Botezatu  —  Tuesday, 29 September 2020

Căpitanul Craiovei, Nicușor Bancu, are cel mai bun index InStat dintre toți jucătorii liderului. Peste Koljici, Cicâldău, Nistor sau Mihăilă.

Nicușor Bancu a fost în ultimul timp ținta multor critici, mai ales după evoluțiile din meciurile naționalei cu Irlanda de Nord și Austria. Că n-ar fi potrivit pentru postul de fundaș stânga, nici la club, nici la lot, că nu știe să se poziționeze, că ar fi mai util ca mijlocaș stânga. 

Îndreptățite sau nu, atacurile l-au scos la un moment dat din sărite și, după 4-1 cu Viitorul, căpitanul Craiovei i-a ironizat pe detractori: „Nu m-au descurajat criticile, ei sunt specialiști, au jucat fotbal în fața televizorului. Azi am evoluat iar foarte slab și pentru echipa de club, și mă bucur că am câștigat meciul. Sper să le câștigăm pe toate așa, e foarte frumos să fii pe primul loc".

Bergodi a continuat să-l utilizeze ca fundaș stânga, iar cifrele InStat îi susțin decizia. Într-un sezon 2020-2021 în care Bănia domină debutul de campionat, cu 5 victorii din 5 posibile, suferind doar un eșec, cel din Europa League, cu Lokomotivi Tbilisi (1-2), Nicușor are cel mai bun index InStat din tot lotul oltenilor: 302! 

Peste Koljici (284), golgeterul echipei, cu 6 reușite în 5 meciuri, peste Cicâldău (277), Nistor (252) și Mihăilă (247), celelalte vedete ale oltenilor. Semn că dă randament și este util echipei acolo unde e.

Realizările lui Bancu luate în calcul de indexul InStat

- 6 meciuri

- 1 gol, din două ocazii avute, 2 assisturi 

- 2 ocazii create 

- 9 faulturi comise, 8 suferite

 - 4 șuturi, dintre care 2 pe spațiul porții 

- 375 de pase, dintre care 82% reușite

Mai bun decât Camora

CFR-istul Camora, care este tot fundaș stânga, ca Nicușor, a primit cetățenie română și Rădoi l-ar putea chema la națională. Însă, în acest debut de sezon, are un index InStat de doar 266, mult sub al lui Bancu (302). Inclusiv liderul campioanei, Vinicius, e sub căpitanul "leilor", cu un index InStat de 289.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.