Liga Campionilor

Mircea Lucescu, după calificarea în grupele Ligii: „Pentru acest meci m-au rugat să vin la Dinamo Kiev. Și am reușit”

Mircea Lucescu

Articol de Theodor Jumătate  —  miercuri, 30 septembrie 2020

Antrenorul lui Dinamo Kiev a dezvăluit ce le-a spus jucătorilor săi înaintea confruntării cu Gent: ”Am muncit toți două luni pentru acest meci, e cel mai important, numai jocul ăsta contează”.

A râs Mircea Lucescu aflând că, la 75 de ani, e recordmanul de vârstă în Ligă, întrecându-l pe Jupp Heynckes. "Câți ani avea Heynckes? 72? Oho, am trei mai mult ca el", s-a amuzat antrenorul Kievului, fericit de această calificare: "Acesta era obiectivul de la început. Pentru asta m-au rugat să vin, au insistat să vin. Nu eram sigur că voi reuși, mai ales că, atunci când am sosit, am găsit aici opt titulari accidentați. Dar am reușit și e o mare bucurie".

„Îmi place capacitatea lor de a înțelege ce încerc eu să le ofer”

Tehnicianul dezvăluie ce le-a transmis jucătorilor săi înaintea returului cu Gent: „Am muncit toți două luni pentru acest meci, e cel mai important, numai jocul ăsta contează. Toate partidele pe care le-am disputat au fost o pregătire pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor”. Apreciază mult răspunsul primit de la fotbaliști în întreaga perioadă petrecută alături de ei. „Îmi place capacitatea lor de a înțelege ce încerc eu să le ofer”.

„Nu am fost eu prea norocos niciodată la trageri...”

„Il Luce” nu se gândește la tragerea la sorți de mâine. S-a întristat puțin: „Nu am fost eu prea norocos niciodată la trageri...”. Când i s-a spus că Serghei Rebrov, antrenorul ucrainean de la Ferencvaros, ar vrea să o întâlnească în grupe pe Dinamo Kiev, a spus că „în primul rând, îl felicit pe Rebrov pentru performanța cu Ferencvaros. Cât despre dorința lui, e normal. A jucat la Kiev, a antrenat la Kiev, oricine ar vrea să înfrunte fosta echipă”.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.