Tenis

VIDEO + FOTO Patricia Țig, eliminată în turul 3 la Roland Garros! Fanii au exasperat-o pe româncă

+15 Foto
Patricia Ţig FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Luminița Paul  —  sâmbătă, 03 octombrie 2020

Patricia Țig (26 de ani, 58 WTA) a fost eliminată de franțuzoaica Fiona Ferro (23 d eani, 49 WTA), în turul 3 de la Roland Garros, scor 6-7(6), 6-4, 0-6.

Primă întâlnire cu Fiona Ferro, o favorită locală pe care publicul din tribunele arenei „Philippe Chatrier” a început s-o sprijine sonor pe măsură ce meciul a avansat, pentru Patricia Țig. Primă vizită pe acest cel mai important teren din complexul Roland Garros, cu emoțiile atașate. Și un set întâi de o oră și 23 de minute în care cele două jucătoare și-au cedat serviciul de câte două ori și doar tie-break-ul le-a putut departaja.

Atâtea game-uri strânse însă, cu schimburi de mingi intense, ambele având profiluri de joc asemănătoare. Între mingile tari din spate, stânga-dreapta, pentru a deschide terenul, inserturi de slice sau lift, scurte, greu spre imposibil de delimitat. Game după game, șansele au alternat, execuțiile excelente amestecându-se cu numeroase erori neforțate și de o parte, și e alta. Atât de absorbite de lupta dusă pe teren, încât Ferro a crezut la 5-5 și 15-0 că deja e tie-break, a trimis mingile ca și cum urma să servească Patricia.

Până la urmă, jocul decisiv a stabilit că franțuzoaica trece în avantaj, deși românca a avut 5-4 și două servicii, apoi a salvat o minge de set la 6-7. În partea a doua s-a mers cap la cap până la 4-3 pentru Țig, ea având un game de serviciu imens la 2-2, în care a salvat patru șanse de break ale adversarei, s-au numărat 9 situații de egalitate și l-a închis la a șasea oportunitate. Dintr-o dată, greșelile neforțate au început să abunde pentru franțuzoaică, break la zero și 5-3, dar drama a continuat. 4-5, totuși Patricia a găsit rezerve de inspirație și stropi de tărie fizică pentru a închide setul în favoarea ei cu o atingere delicată a mingii. Și într-o arenă care a intrat brusc în liniște, după ce o aclamase pe pe Ferro și fluierase pe româncă.

Semnele de oboseală arătate de Țig au făcut-o să ia o pauză de vestiar înaintea actului decisiv. Ferro, parcă mai proaspătă, a pornit tare și s-a distanțat la 4-0. Acolo a venit un game pe serviciu Patriciei în care a arătat semne de revitalizare, reușind să lovească mingea mai tare, dar răspunzând la un moment dat și cu o contrascurtă plină de efect. Încă un break însă, după ce două duble greșeli i-au perforat complet încrederea. Ferro a închis cu un 6-0 care a închis abrupt o bătălie purtată atât de strâns până cu o jumătate de oră înainte.

Patricia Țig rămâne cu cea mai bună performanță în turnee de Mare Șlem, abia la a doua ei prezență pe tabloul de la Roland Garros. O experiență care poate genera altele, încă și mai bune.

126.000 de euroa încasat Patricia Țig pentru parcursul de la Roland Garros 2020

Țig - Ferro, meci extrem de tensionat

Miza și echilibrul perfect din duelul Țig - Ferro a dus la multe momente tensionate. Sportiva noastră a izbucnit în finalul primului set, la scorul de 6-5 pentru adversară în tie-break. Enervată de fanii care o susțineau zgomotos pe franțuzoaică, Țig s-a descătușat și a țipat puternic în direcția lor. Aceștia au huiduit-o copios.

Citește și alte știri despre Roland Garros 2020: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.