Liga 1

FCSB - DINAMO. VIDEO EXCLUSIV Un oficial UEFA, înainte de Derby de România: „Nu știu dacă FCSB e Steaua!”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 03 octombrie 2020

Ionuț Lupescu (51 de ani) a fost invitat în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, care se difuzează în fiecare miercuri, de la ora 20:00, fiind moderată de Ovidiu Ioanițoaia, directorul Gazetei Sporturilor.

  • FCSB și Dinamo, cele mai importante echipe din Liga 1, se întâlnesc de la ora 21:00 în Derby de România. Meciul e liveTEXT, video și foto pe GSP.RO și în direct pe Look Plus, Digi Sport și TV Telekom Sport.

Fostul internațional român a vorbit despre problemele fotbalului din România, a fost întrebat dacă FCSB e Steaua și a dezvăluit discuțiile pe care le are cu lumea despre fotbalul românesc.

- Ionuț, de la UEFA cum se vede situația FCSB? E Steaua?
- Nu știu dacă FCSB e Steaua pentru că nu am văzut actele, dar e păcat! Cluburile mari, și mă refer aici la Dinamo, Steaua, Rapid, nu mai sunt principalele surse în campionatul românesc de a da jucători pentru echipa națională. Iar din acest aspect are de suferit campionatul. Automat fotbalul românesc. Închipuiți-vă ca Bayern și Borussia să fie la retrogradare... Ar fi dramă!

- Dar de ce crezi că s-a ajuns aici?
- Că-s manageriate de oameni care văd lucrurile diferit e altceva. Dacă n-avem cluburi de tradiție sus avem o problemă. Nu diminuez deloc meritul Viitorului, CFR-ului. Le respect foarte mult. Un campionat serios și atractiv pentru toată lumea trebuie să fie cu echipe mari.

VIDEO Ionuț Lupescu, mesaj clar de la UEFA: „Nu știu dacă FCSB e Steaua!"

- Cum vezi fotbalul de acum?
- Ne ducem în jos. Perioada fotbalului românesc cea mai bună a fost în anii '80-'90. Atunci Craiova juca o semifinală, Steaua o finală și Dinamo alte două semifinale. Noi jucam semifinale și finale. Numai cu jucători români și antrenori români. Cum se făcea asta? Cu oameni educați, care știau ce să facă la centrele de copii. Aveam antrenori specializați pe 17-18 ani, apoi, la echipa mare, totul era bine pus la punct. Oamenii erau bine plătiți, cu câte 3-4 mii de lei la copii și juniori. 

- Lumea te întreabă de România, ce le zici?
- Toată lumea îmi spune că suntem o țară unită, care are tradiție, dar ce e cu noi? Ce să le spun? Cum s-a dezvoltat fotbalul în 10-15 ani? Că nu există educație? Că nu sunt conducători cum trebuie? Calitatea antrenorului e foarte importantă. Nu contează că scoatem antrenori pe bandă rulantă!

FCSB - Dinamo, echipele probabile

FCSB: 99. A. Vlad - 44. G. Enache, 17. I. Cristea, 4. Miron, 3. Panțâru - 20. Vână, 23. Ov. Popescu, 10. Fl. Tănase - 11. Moruțan, 9. Sg. Buș, 21. Buziuc
ANTRENOR: Toni Petrea
REZERVE: 33. R. Udrea, 5. G. Simion, 18. Soiledis, 25. Perianu, 28. Pantea, 30. Horșia, 31. Istrate, 40. Cană, 98. D. Man
ABSENȚI: Briceag, (COVID-19), L. Filip, Fl. Coman, Nedelcu, Oaidă (accidentați), Olaru (suspendat)

DINAMO: 1. Mejias - 21. Gonzalez, 66. Puljic, 27. R. Grigore, 18. Isma Lopez- 7. Camara, 5. Răuță, 55. Gol, 22. Sorescu - 17. Nemec, 28. Borcea
ANTRENOR: Cosmin Contra
REZERVE: 33. Hinojo, 6. Ehmann, 10. Valle, 23. I. Șerban, 29. Măgureanu, 30. Fl. Bejan, 31. Fabbrini, 38. Bani, 98. Mihaiu
ABSENȚI: Vl. Achim, Moldoveanu, (accidentați)

FOTO. Cele mai tari imagini din meciurile FCSB - Dinamo

Citește mai multe știri despre FCSB - Dinamo:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.