Meciul FCSB - Dinamo 3-2 a fost comentat live pe GSP.ro de Dan Udrea (reporter GSP), Cristi Geambașu (editorialist GSP) și Justin Gafiuc (reporter special GSP). Aici veți găsi opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză și de la final!
Final de meci, FCSB - Dinamo 3-2
Dan Udrea: FCSB: 30 de minute a fost foarte bună, apoi a avut un adversar redutabil. Nu, nu e vorba despre Dinamo, ci despre COVID-19!
DINAMO: Degeaba ai tripleta Camara, Valle, Sorescu, rara avis în Liga 1, dacă fundașii centrali sunt comici. Ricardo Grigore n-ar trebui să iasă din casă vreo trei zile pentru cum a jucat!
ARBITRUL RADU PETRESCU: Păcat că poartă un nume pe care l-au avut doi mari arbitri ai României în anii ‘80. Dacă nu arăți nici măcar galben, deși ar fi trebuit roșu, la cotul pe care Gol i l-a aplicat lui Perianu, dar la palma pusă de Panțîru pe pieptul lui Gonzalez dai penalty, înseamnă nu doar că nu ești demn de un derby, dar nu ai nici măcar prima calitate pentru a fi arbitru: echidistanța! Dacă arăți penalty la intervenția perfect corectă a lui Isma Lopez asupra lui Man și, ȘOCANT, mai scoți și cartonașul roșu, atunci chiar trebuie să-ți predai carnetul de arbitru!
Cristi Geambașu: Teama de rezultat a funcționat ca o frână în repriza a doua. Adio spectacol! Buziuc și Octavian Popescu nu au adus mai mult decât înlocuiții Buș și Perianu, în timp ce Janusz Gol, lent și mai ales inadecvat, a continuat să fie cel mai slab om al lui Dinamo. Nemec și Gonzales în schimb s-au metamorfozat față de întâlnirea cu UTA. Calitatea tehnică superioară adusă de implanturile spaniole la Dinamo este contrabalansată de vâna tinerească a lui Man, Tănase și Moruțan.
După penaltyul semi-cadou dictat în prima repriză, Radu Petrescu își pune amprenta definitivă asupra derbyului, acordând penalty la intervenția corectă a lui Isma Lopez asupra lui Dennis Man, fiind influențat decisiv în decizia luată de intervenția tușierului. Asta se întâmplă când o intervenție de manual a unui fotbalist intră în coliziune cu amatorismul unor arbitri.
Tănase transformă sigur, se face 3-2, iar Dinamo cu un om în minus după eliminarea lui Isma Lopez nu mai are putere să se apropie de poarta lui Andrei Vlad. Care, apropo, a apărat foarte bine.
Justin Gafiuc: Când un meci precum acest alert FCSB – Dinamo e decis de o gafă de arbitraj, asta se numește bătaie de joc la pachet cu fluierul și fanionul. Pentru că Radu Petrescu a dictat cu ezitare penalty-ul care a înclinat balanța în favoarea gazdelor, lăsând senzația că s-a decis după intervenția asistentului. Petrescu e de mult un corp toxic în lotul național de arbitri, un personaj alunecos și întunecos, dar CCA nu ezită să-l cultive în chip bizar și complice.
O remiză ar fi fost mult mai echitabilă în derby, inclusiv după o repriză secundă la un nivel peste media campionatului, chiar dacă festivalul de goluri din primul mitan n-a mai fost susținut până la fluierul final. Dinamo a încheiat cu doi oameni în minus, chiar și cu un jucător mai puțin a fost la un pas să egaleze și a ținut strocul ofensiv.
Trupa lui Contra intră însă de acum într-o spirală periculoasă a rezultatelor, fiindcă proiectul mănos întârzie să se vadă și pe tabela de marcaj.
La pauză, FCSB - Dinamo 2-2
Dan Udrea: Primele 25 a jucat doar FCSB. Și a marcat două goluri de mare clasă: după combinații care arată a scheme antrenate. Un mare plus pentru Buș la primul gol și un mare minus pentru polonezul Gol, care pare că a venit în Liga 1 să învețe să facă o preluare, nu să-și merite salariul de peste 200.000€! Dinamo a fost readusă în joc de un arbitru care a dictat un penalty pentru o fază care se sancționează în NBA, nu în fotbal. 2-2 la pauză, un meci cu mult peste nivelul campionatului! Chiar arată a derby!
Cristi Geambașu: Sar brazdele pe Stadionul Național, iar asta nu este o metaforă. Dar nici o noutate. Neașteptat este că derbyul are un ritm mult peste media Ligii 1. Aproape de miracol, jucătorii FCSB-ului care au revenit după infectarea cu Covid 19 evoluează ca în vârf de sezon, nu ca niște convalescenți. Mijlocul Man, Moruțan, Tănase înseamnă parcă mai mult decât Camara, Valle și Mihaiu, iar acel 2-0 din minutul 17, după golul lui Cristea, anunța dezastrul dinamovist.
Penaltyul transformat de Valle și golul înscris de Nemec după devierea decisivă a lui Cristea anunță însă altceva. Revenirea lui Dinamo și faptul că roș-albaștrii și-au pierdut suflul. Repriza a doua ne va lămuri, dar cele 4 goluri din primele 45 de minute sunt o promisiune.
Și o fi rău fără suporteri, e limpede că lipsește ceva, dar unora dintre noi nu le lipsesc petardele, fumigenele și scaunele rupte.
Justin Gafiuc: Nu a arătat deloc rău prima repriză din derby! Dacă meciul ar fi fost cu spectatori, lumea ar fi avut momente multe în care să aplaude ritmul și spiritul ofensiv din ambele tabere. Sigur, apărările au arătat câteva scăpări ridicole, iar gafa lui Gol de la deschiderea scorului ar putea să-i pună în discuție înjumătățirea contractului măcar pentru o lună. Man are clasă chiar și după ce stă pe tușă o perioadă bună de timp, iar Nemec s-a trezit la timp pentru a arăta că n-a uitat fotbalul. Patru goluri într-o repriză e o rețetă pentru un meci magnetizant chiar și pentru marii pesimiști!
Înainte de meci
Dan Udrea: Meciul înseamnă duelul dintre o selecționată a românilor, adică FCSB, și un mix Europa-America de Sud, adică Dinamo: cu 4 spanioli, un croat, un slovac, un polonez și un venezuelean în formula de start.
FCSB arată bine pe hârtie.
Cu excepția lui Coman și Olaru, toate piesele grele sunt în teren, însă lipsa antrenamentelor din cauza testelor pozitive n-are cum să nu afecteze randamentul unor jucători precum Man și Moruțan. Cei de la Dinamo n-au pierdut ședințe de pregătire, dar o înfrângere cu UTA acasă produce efecte negative poate chiar mai mari decât o absență de la un antrenament.
Concluzia e că singura absență care contează e cea a suporterilor, fără de care, nici un meci nu are voie să poarte titulatura de derby. Mai ales când pe afiș apare FCSB vs Dinamo!
Cristi Geambașu: Să îl folosești pe Straton contra lui Dinamo costă 10.000 de euro. Să nu îl folosești și să îl trimiți în poartă pe Vlad s-ar putea să coste mai scump. Vom vedea. După meciurile europene, în care a arătat ca o echipă încropită pentru o miuță între blocuri, FCSB și-a recuperat ambii fundași centrali înaintea derbyului, Miron și Cristea. Mai importante par însă revenirile lui Man și Florin Tănase. Chiar și lămpărduț Ovidiu Popescu pare acum un transfer galactic.
Dincolo, Dinamo forțează cu Borja Vallle lângă Camara încă din primul minut. Curioasă insistența de a-l titulariza pe Răuță, ca să nu mai vorbim despre cecurile în alb pe care le tot primește Nemec. Contra știe că trebuie să riște și mai știe că Mihaiu intră pe teren doar pentru a-i face loc lui Sorescu, rezervă pentru prima dată în era spaniolă. Totul are un început, iar pe la noi erele durează între câteva etape și un tur de campionat.
Justin Gafiuc: Fără Coman și cu Man titularizat după o perioadă în care nu s-a pregătit din cauza infecției cu coronavirus, FCSB pleacă din start cu un picior șchiop. Tănase și Moruțan ar trebui să fie, în fine, salvatorii într-un meci al orgoliilor infinite. În schimb, Contra intră pentru prima dată cu Borja Valle în primul "11". În cuplu cu Camara din minutul unu, ar putea însemna mutarea ucigătoarea pentru trupa lui Gigi. E primul moment de test adevărat pentru acest Dinamo de spiță iberică!
{{text}}