Liga 1

FC BOTOȘANI - CHINDIA 0-2. Dâmbovițenii, victorie importantă, după un meci controversat! Cum arată clasamentul acum

+6 Foto
FC Botoșani o înfruntă azi pe Chindia Târgoviște, de la ora 13:30, într-un meci din etapa #6 din Liga 1

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 04 octombrie 2020

Chindia Târgoviște a reușit o victorie importantă pe terenul celor de la FC Botoșani, scor 2-0, după un meci plin de controverse.

Duelul a fost echilibrat în primele 25 de minute, înainte ca Andrei Chindiș să vadă cartonașul roșu. Stoperul moldovenilor a fost eliminat după un fault la Neguț, din postura de ultim apărător.

Egalitatea numerică a fost restabilită în minutul 57, Paul Iacob văzând cartonașul roșu din partea arbitrului Iulian Călin după un presupus fault la Patache. Fotbalistul lui FC Botoșani a căzut în careu de lângă Iacob și Șeroni și a stat întins pe gazon minute bune, înainte de a fi urcat în ambulanță. Pe fondul unor proteste vehemente ale gazdelor, „centralul” Iulian Călin i-a arătat cartonașul roșu lui Iacob, deși reluările TV au arătat că Patache a fost mai degrabă lovit de Șeroni, coechipierul său.

La mai puțin de 20 de minute distanță de la acel moment, Chindia a dat lovitura, prin Vadim Rață. Rață i-a furat mingea lui Șeroni la mijlocul terenului și a înaintat cu ea până la marginea careului de 16 metri, de unde l-a învins pe Hankic, grație unui șut cu piciorul stâng.

Chindia a mai marcat un gol, din penalty, în minutul 88. Neguț a căzut în careu după un duel cu Jonathan Rodriguez, iar arbitrul a arătat spre punctul cu var. Hankic a ghicit colțul ales de Berisha, a atins mingea, însă nu a intervenit destul de puternic încât să respingă balonul, care a intrat în poartă.

Clasament Liga 1: 

FC Botoșani - Chindia Târgoviște 0-2

FC Botoșani - Chindia, echipe de start:

FC Botoșani: Hankic - Patache, Chindriș, Șeroni, Haruț - Jonathan Rodriguez, Ongenda - Ofosu, Ashkovski, Keyta - M. Roman
Rezerve: Pap, Plămadă, Țigănașu, Hristovski, Croitoru, Florescu, Cîmpanu, Fili, Fazos
Antrenor: Marius Croitoru

Chindia: Aioani - Căpușă, Pițian, Iacob, C. Dinu - Neguț, Dulca, Rață, Yameogo - D. Popa, D. Florea
Rezerve: Moldovan, Martac, Atanase, Ioniță, Dumitrașcu, Șerban, Berisha, Cherchez, Fomba
Antrenor: Emil Săndoi

Arbitru: Iulian Călin (Ștefănești-Argeș) / A1: Radu Ghinguleac (București) / A2: Ciprian Danșa (Satu Mare) 
Stadion: „Municipal”, Botoșani

Citește și alte știri din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.