Liga 1

VIDEO Dialog antologic în studio între Florin Călinescu și Ion Crăciunescu! Previziunea se adeverește după 18 ani: „Hai, las-o dracului, că nu se poate!”

Fostul arbitru internațional Ion Crăciunescu și omul de televiziune Florin Călinescu au purtat un dialog vizionar despre VAR, în urmă cu 18 ani, la emisiunea „Marius Tucă Show”.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 04 octombrie 2020

Fostul arbitru internațional Ion Crăciunescu și omul de televiziune Florin Călinescu au purtat un dialog vizionar despre VAR, în urmă cu 18 ani, în emisiunea „Marius Tucă Show”.

Discuțiile despre implementarea unui sistem de arbitraj video sunt vechi. Dovada e dialogul purtat în urmă cu 18 ani de Crăciunescu și Călinescu. Dacă cele mai multe țări beneficiază deja de ajutorul VAR, în România încă e un vis. Nu s-au găsit banii necesari pentru lucrul care ar reduce din erorile arbitrilor, din ce în ce mai numeroase. 

Dialogul purtat de Ion Crăciunescu și Florin Călinescu: 

  • Ion Crăciunescu: Dacă FIFA ar lua în considerare și o variantă cu camerele de luat vederi, să fugă aștia la fiecare fază sau să oprească jocul...
  • Florin Călinescu: Nu la fiecare fază, sunt 3-4 faze pe meci, dă-le dracului!
  • Ion Crăciunescu: Păi cine spune că sunt 3? Cine stabiliește?
  • Florin Călinescu: Alea cu gol, alea nasoale. Nu sunt 40 de faze litigioase. Nu o să se ducă la fiecare.
  • Ion Crăciunescu: Stai puțin. Eu conduc cu 1-0. În momentul ăla vreau să mă duc și să verific fiecare fază. Cine judecă fazele?
  • Florin Călinescu: Domnule Crăciunescu, dacă o să zică așa, ce o să faceți? Vă tăiați venele? O să facă 4 reprize de 15 minute, o să le pună 16 crampoane, chiloți de plastic.
  • Ion Crăciunescu: Nu se poate, nu se poate practic. Îi trebuie un anumit timp până ia decizia de sus, din cameră, pot fi două eliminări în această perioadă.
  • Florin Călinescu: E simplu. S-a oprit faza, s-a dus la tușier, atunci „centralul” se duce la un monitor și verifică dacă a ieșit mingea.
  • Ion Crăciunescu: Ce spune? Stai că vreau eu acum să oprim jocul și mergem la cameră. Hai, las-o dracului, că nu se poate!

VIDEO. Florin Călinescu și Ion Crăciunescu, dialog despre VAR

Citește și alte știri despre arbitrajul din România: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.