Nationala

EXCLUSIV Soluția lui Ioan Ovidiu Sabău pentru națională: „N-are nimeni curaj! Nu putem să construim nimic”

+25 Foto
Niciun membru din administrația Federației Române de Fotbal nu a asistat aseară din tribune la meciul Islanda - România 2-1, din semifinala barajului pentru Euro 2020.

Articol de Alexandru Barbu  —  vineri, 09 octombrie 2020

Ioan Ovidiu Sabău, component al Generației de Aur, este dezamăgit de prestația României din Islanda (1-2) și propune o întinerire a lotului.

  • Islanda va juca pentru un loc la Campionatul European cu Ungaria, care a învins-o aseară cu scorul de 3-1 pe naționala Bulgariei.

„Îmi pare rău că n-am reușit să ne calificăm. Am început, într-adevăr, foarte prost jocul. Ne-au dominat cât au stat bine fizic. Nu a fost un meci dur, fizic, așa cum ne așteptam. Islandezii au jucat de multe ori din una, două atingeri, cu mingea pe jos. Au creat acțiuni frumoase, au avut ocazii, puteau să mai înscrie la 2-0. Ne-a scos Tătărușanu la două ocazii uriașe ale lor. A fost cel mai bun de la noi”, a declarat Sabău pentru GSP.ro.

„În actul secund, am avut un anumit control asupra partidei, dar nu ne-am creat ocazii clare. Am condus lent mingea, iar cei de la Islanda au avut timp să se așeze în defensivă. N-am reușit să declanșăm rapid contraatacurile. Practic, nu i-am surprins niciodată”, a mai spus acesta.

Ioan Ovidiu Sabău: „Nu putem să construim nimic, n-are nimeni răbdare”

Fostul fotbalist important al naționalei are o explicație pentru diferența pe care au arătat-o „tricolorii” în exprimare față de primele meciuri ale lui Rădoi ca selecționer: „E determinant aspectul psihic, știu ce înseamnă. A fost cu totul altceva în comparație cu partidele contra celor din Irlanda de Nord și Austria. Acesta a fost testul adevărat, în care ne-am verificat”.

Ioan Ovidiu Săbău prezintă și o soluție pentru viitor, însă este conștient că nu va fi pusă în practică: „Din păcate, n-are nimeni răbdare să construiască, totul e condiționat de rezultate, de moment. Nu putem să construim nimic. N-are nimeni curajul să meargă pe tineri, să sacrificăm o calificare. Ar putea fi o soluție care să-i ajute pe cei tineri cu nevoie de încredere”.

55 de selecțiiși 8 goluri a adunat Sabău la națională, în perioada 1988-2001. A participat la două turnee finale, CM '90 și CE '96

„Lucrurile nu mergeau la pauză, iar din acest motiv Rădoi trebuia să riște cu cele 3 schimbări. Trebuia să vină cu un șoc, să încerce ceva. Atunci, ca tehnician, crezi că fotbaliștii de pe bancă vin cu entuziasm, nebunie și schimbi ceva”
Ioan Ovidiu Sabău, pentru GSP.ro

GALERIE FOTO Islanda - România 2-1

VIDEO GSP Live » Răzvan Raț: „Este un dezastru din multe puncte de vedere!”

Citește mai multe știri despre Islanda - România 2-1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.