Campionate

NORVEGIA - SERBIA 1-2. Lagerbäck e dispus să plece dacă federația i-o cere. Tinerele staruri au dezamăgit crunt cu Serbia

Lars Lagerbäck

Articol de Daniel Scorpie  —  vineri, 09 octombrie 2020

Selecționerul Norvegiei, Lars Lagerbäck, 72 de ani, era dezamăgit după ratarea calificării: ”Nu țin de scaun și voi avea o discuție privind viitorul. Avem o echipă tânără ce nu poate visa însă acum la Mondiale”.

"La jumătate de an după amânarea din cauza coronavirusului, barajul cu Serbia putea fi startul unei noi ere a naționalei de fotbal a Norvegiei. Din nefericire, s-a transformat într-o prelungire a două decenii de lungă suferință", a scris Aftenposten după eșecul de la Oslo (1-2) în prelungiri. Ratarea pune în pericol jobul selecționerului adversarei noastre de duminică în Liga Națiunilor!

"Nu hotărăsc la cald"

Foarte dezamăgit după cele 120 de minute decise de "dubla" lui Milinkovici-Savici pe Ullevaal, Lars Lagerbäck a spus că e posibil să plece: "Nu știu dacă voi continua, nu am nicio problemă dacă federația decide să mă demită. Nu vreau să fac o alegere la cald. Ne-am concentrat pe acest meci și voi avea o discuție", a spus suedezul ce are contract până la CM 2022 din Qatar.

"Așteptările erau mari"

Foarte obiectiv și critic, Lagerbäck a privit situația în față, Norvegia fiind în aceeași situație ca România: "Avem o trupă tânără, dacă judecăm după această partidă. Trebuie să fim realiști și să realizăm că astăzi nu putem visa la Cupa Mondială. Sperăm să ne îmbunătățim jocul. Vin meciuri ca acesta, și probabil că vor mai veni, în care ai nevoie de o tărie mentală să treci mai departe. Am evoluat foarte bine contra Irlandei de Nord, cred că așteptările erau mari. Trebuie să învățăm însă și din înfrângeri de acest fel, altfel nu vom mai reuși să progresăm niciodată".

"Am învins doar adversari slabi"

Presa din Oslo a criticat contraperformanța Norvegiei: "Seria pozitivă a rezistat pentru că mai mereu am avut rivali slabi. Când am înfruntat echipe valoroase, prezente de obicei la turnee finale, am avut mari probleme să învingem. După trei ani și jumătate cu Lagerbäck nu se vede că am făcut un pas înainte. Nu cred că ar trebui să rămână", scrie Dagbladet. Atât ofensiv, cât și defensiv, echipa a arătat prea slab. Colectiv, a fost departe de ceea ce credeam. Nu aveam cum să mergem la Euro cu acest antrenor!", a comentat Jesper Mathisen la TV2. "Așteptările de la noua generație erau enorme. Dar când era mai mare nevoie, Ødegaard a fost aproape invizibil, Haaland a avut o singură ocazie, iar Sørloth unde-a fost?", a conchis Aftenposten.

15meciuri fără înfrângere avea naționala Norvegiei pe stadionul Ullevaal cu Lars Lagerbäck selecționer

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.